Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниApple представи iOS 10

Apple представи iOS 10

8143
Написана от  nixanbal 13 юни 2016
Apple представи iOS 10

Apple официално представи iOS 10, която очакваме да дебютира в края на лятото с новия iPhone и да излезе тогава като безплатен ъпдейт за стари модели. Компанията определя тази версия като най-сериозното обновление на платформата досега и акцентира върху 10 от ключовите подобрения в нея. 

Промените започват още от заключения екран, при който се въвежда възможност за автоматичен преглед на известията само с повдигане на телефона (Raise and wake). Нещо, което ще премахне проблема с твърде бързото отключване на апарата с Touch ID, при което потребителите се оплакваха, че нямат време да видят известията си.

iOS10-Home

Важна новост е обогатяване функционалността на 3D Touch. Още на заключения екран с натискане върху известията ще можете да получите повече детайли и опции за реакция. Така ще може дори да се отговаря на получен SMS, без да се отключва апаратът.  

Ще има опция за изчистване на всички известия наведнъж - ура!

Контролният център, който се извежда със суайп от долу нагоре също получава освежен дизайн, както и цял нов екран за музика. 

iOS10-Hero

Слайд от началния екран наляво вече стартира камерата, а надясно - дава достъп до уиджетите, ако изобщо някой ползва такива.

Голямата новина от вечерта е, че Apple дава достъп до Siri на разработчиците. Това означава, че всеки ще може да вкара гласовия асистент на Apple в своето приложение и в бъдеще да са налични команди като "Изпрати съобщение в WhatsApp на..." или "Обади се по Viber на...".

Пълния списък с подобрения в iOS 10, събран в 2 минути, вижте във видеото отдолу:

Разработчиците вече получават достъп до ранна версия на iOS 10, а публична бета ще има през юли. Финално операционната система излиза като ъпдейт през есента за iPhone 5 и по-новите модели, за всички модели iPad Air и iPad Pro, за iPad 4, iPad mini 2 и по-новите модели, както и за iPod touch 6.

Видео: Formula E в Париж на 960 к/с със Sony Xperia XZ Premium

В края на май пътувах до френската столица, където по покана на Рено станах част от зрителите, наблюдаващи на живо…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer