Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниApple спира продажбите на легендарните iPod nano и iPod shuffle

Apple спира продажбите на легендарните iPod nano и iPod shuffle

1278
Написана от  nixanbal 28 юли 2017
Apple спира продажбите на легендарните iPod nano и iPod shuffle

iPod nano и iPod shuffle вече не са налични в онлайн магазина на Apple, с което беше сложен край на едни от легендарните продукти в историята на компанията. Apple продължава да продава единствено iPod Touch, който обаче е по-скоро олекотена версия на iPhone (без телефонна функция), отколкото свързан със серията плейъри на компанията, започнала още във времето на Стив Джобс. 

iPod nano и iPod shuffle бяха представени от Джобс през 2005 г. и заедно с останалите модели плейъри на Apple спомогнаха за бурното развитие на компанията още преди премиерата на iPhone. 

От 2014 г. обаче, когато смартфонът на Apple вече беше хит, продажбите на тези устройства се сриваха продължително и компанията спря да обявява приходите от тях отделно във финансовите си резултати.

Лично все още пазя един модел nano, който имах преди години и честно казано и днес бих ползвал, ако имаше как да слушам Spotify на него. Носталгична тема за феновете на Apple, но пък логично стечение на обстоятелствата.

Snapdragon 845 в детайли - какво ни очаква от новите премиум смартфони през 2018 г.

Qualcomm окончателно повдигна завесата над новия си премиум чипсет Snapdragon 845 и вече имаме всичките му спецификации. Новата мобилна платформа…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer