Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниApple продава по-малко iPhone-и за повече пари

Apple продава по-малко iPhone-и за повече пари

2773
Написана от  nixanbal 03 май 2017
Apple продава по-малко iPhone-и за повече пари

Apple публикува финансовите си резултати за първите три месеца на 2017 г., с които отчита по-малко продадени бройки от смартфоните си iPhone, но в същото време е постигнала по-висока печалба. Това изглежда се дължи на факта, че повече потребители са избрали по-скъпи модели - версията Plus или такава с повече вградена памет, което означава по-висока продажна цена за брой.

За първата четвърт на годината Тим Кук и компания са продали 50.76 милиона смартфона, което е спад спрямо 51 милиона за същия период година по-рано. 

В същото време компанията отчита $52.9 милиарда приходи (4.5% годишен ръст) и $11 милиарда печалба. 

Така излиза, че с по-малко бройки за това тримесечие Apple все пак е успяла да постигне по-добри финансови резултати, а това се дължи на големия интерес към iPhone 7 Plus, чиято цена е по-висока. 

В разговора с инвеститорите Тим Кук адресира и слуховете за нов iPhone 8, които според него са причината за по-слабите продажби (като брой) през последните месеци. 

Как ще се отразят тези слухове на продажбите през следващите няколко месеца, оставащи до премиерата на новия модел - предстои да разберем. 

Наскоро Apple пусна за първи път червена версия на смартфоните си, която се предлага за моделите iPhone 7 и iPhone 7 Plus. Тим Кук казва, че интересът към нея е висок, но резултатите ще видим в отчета за следващото тримесечие. 

Междувременно компанията отчита почти двоен ръст в продажбите на Apple Watch и засилен интерес към носимите технологии като цяло, което включва и слушалки. Приходите от услуги също растат и за тримесечието са донесли $7 милиарда на Apple.

5 снимки при ниска осветеност с тройната камера на Huawei P20 Pro

Тепърва предстоят тестове и сравнения с други модели, но бързам да споделя с вас няколко снимки, които направих днес с…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer