НачалоНовиниApple разработва очила с добавена реалност по примера на Google Glass, пише Bloomberg

Apple разработва очила с добавена реалност по примера на Google Glass, пише Bloomberg

1327
Написана от  nixanbal 15 ноември 2016
Apple разработва очила с добавена реалност по примера на Google Glass, пише Bloomberg

Apple работи върху алтернативно на Google Glass устройство, което ще се свързва с iPhone и ще представя информация, изображения и друго съдържание пред очите на потребителя, включително на принципа на добавената реалност. Умните очила ще са рисков, но потенциално доходоносен експеримент за Apple, пише Bloomberg.  

Apple е поръчала малко количество дисплеи, които са подходящи за използване в устройство от този тип, споделя източникът. Компонентите обаче засега са предвидени за тестови цели и е много рано да се говори за краен продукт.

Най-рано можем да очакваме умни очила от Apple през 2018 г., стига разработките да вървят според плана.

А имаме ли основание да повярваме на тази порция слухове? Определено. Информацията идва от надежден източник, а освен това си спомняме, че преди няколко месеца Тим Кук заяви, че има интерес към добавената реалност. Според шефа на Apple тъкмо добавената, а не виртуалната реалност има по-светло бъдеще. 

Междувременно Apple направи и някои придобивания на по-малки компании, заети с разработки в сферата на добавената реалност. 

Всичко сочи към това, че Apple ще се опита да надникне през своите умни очила с добавена реалност, но дали разработката ще стигне до масово производство - времето ще покаже. 

Първо по Дарик #151: Представяне на Lenovo Yoga 900S

В брой 151 на "Първо по Дарик" с Мишо Дюзев обсъдихме горещите новини от технологичния фронт през последната седмица, представихме…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer