Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниApple рестартира производството на iPhone X заради слаб интерес към Xs, твърди WSJ

Apple рестартира производството на iPhone X заради слаб интерес към Xs, твърди WSJ

3479
Написана от  nixanbal 23 ноември 2018
Apple рестартира производството на iPhone X заради слаб интерес към Xs, твърди WSJ

Apple е възстановила производството на миналогодишния си флагман iPhone X заради слаб интерес към новите и по-скъпи модели iPhone Xs (на снимката горе) и iPhone Xs Max, пише The Wall Street Journal. Припомням ви, че при анонса на Xs и Xs Max компанията спря продажбите на по-старото устройство. 

Причината според източниците е по-слабият от очакваното интерес към iPhone Xs и Xs Max и в същото време споразумение със Samsung, което засяга конкретен брой OLED панели, които Apple трябва да поръча. И понеже миналогодишният iPhone X е по-евтин за продажба, а и изглежда все още има място на пазара за него, компанията на Тим Кук е рестартирала производството. 

Информацията излиза на фона на слуховете, че Apple е намалила поръчките и за трите си нови смартфона, като най-засегнат е бюджетният iPhone Xr. Причината за това била, че потребителите предпочитали да изберат като по-достъпен вариант миналогодишния iPhone 8, чиято цена е под тази на Xr. 

Дали всичко това ще доведе до някакво нормализиране цените на смартфоните и ще откажат ли потребителите в световен план да заплащат над $1000 за мобилен телефон, или пък Apple ще успее да балансира продажбите и благодарение на по-висок марж да задържи стратегията си - предстои да разберем. 

Най-после и Теленор намали неустойката при предсрочно прекратяване на договор

Теленор обяви, че клиентите му вече ще могат да прекратят предсрочно договор и да не заплащат всички оставащи такси по…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer