Samsung #WithGalaxy

НачалоНовиниApple се извинява за случая със забавянето на стари бройки iPhone и предлага евтина смяна на батерията

Apple се извинява за случая със забавянето на стари бройки iPhone и предлага евтина смяна на батерията

2766
Написана от  nixanbal 29 декември 2017
Apple се извинява за случая със забавянето на стари бройки iPhone и предлага евтина смяна на батерията

В последните седмици темата за Apple и умишленото забавяне на стари бройки iPhone не слиза от заглавията на световните медии и днес най-после имаме извинение и план за действие от Купертино. Apple се извини и обеща да въведе значително по-ниска цена за смяна на батерията.

От края на януари 2018 г. Apple обяви, че стартира програма за по-евтина подмяна батерията на засегнатите бройки iPhone. Така всички с iPhone 6 или по-нов модел могат да се възползват от струваща $29 подмяна - с $50 по-евтино от стандартната цена от $79. 

Тази кампания на обслужване при по-ниска цена ще продължи до края на 2018-а и ще бъде активна по цял свят, но детайлите очакваме скоро в сайта на производителя. 

Освен това в началото на следващата година ще бъде пуснат ъпдейт на iOS, с който Apple ще позволи по-ясно следене състоянието на батерията. Така потребителите ще са наясно дали батерията на стария им iPhone е в добро състояние и дали оказва негативно влияние върху производителността му.

Припомням ви, че скандалът се разрази в последните седмици, след като стана ясно, че Apple умишлено забавя процесорите на стари бройки iPhone. Това се налага, по думите на Apple, тъй като батериите се износват и не могат да поддържат същите високопроизводителни процеси на работа, както в началото на жизнения си цикъл.

Сагата продължи с куп заведени срещу компанията дела и стигна до днешното решение и официално извинение пред потребителите в сайта на Apple. 

Google прекъсва бизнес взаимоотношения с Huawei заради черния списък на Тръмп

След като тази седмица президентът на САЩ Доналд Тръмп добави Huawei към черния списък компании, с които страната не може…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer