НачалоНовиниApple ще започне да представя нови модели iPhone два пъти годишно, прогнозират анализатори

Apple ще започне да представя нови модели iPhone два пъти годишно, прогнозират анализатори

1363
Написана от  nixanbal 03 декември 2019
Apple ще започне да представя нови модели iPhone два пъти годишно, прогнозират анализатори

Apple ще има по две събития за смартфони в годината от 2021-а нататък, прогнозират анализатори от J.P. Morgan. Според разпространената от тях информация така производителят ще бъде по-гъвкав с разработката на своя най-важен продукт.

Новата стратегия влиза в сила от 2021 г., когато ще видим два пъти по два нови модела iPhone

Анализаторите очакват Apple да представи два модела iPhone в първата половина на 2021 г., последвани от други два през второто полугодие. 

Въпреки че Apple от години пуска новите си смартфони в края на годината, тази традиция е на път да бъде нарушена. От една страна компанията от Купертино започва да лансира все повече устройства, като през 2020 г. се очаква от 3 смартфоните да станат 4 плюс още един, спряган за наследник на iPhone SE. От друга страна този 6-месечен цикъл ще позволи въвеждането на нови екстри по-бързо и реакциите на Apple ще станат по-гъвкави и адекватни на конкуренцията. 

Експертите от J.P. Morgan също разглеждат предстоящите премиери на iPhone през 2020 г. Според тях през пролетта Apple ще покаже подобен на iPhone 8 модел в по-достъпния ценови сегмент. Това е въпросният наследник на iPhone SE, за който се говори от няколко месеца, че ще се появи догодина. През есента пък ще видим цели 4 нови модела iPhone, които ще имат OLED екрани и 5G поддръжка. По-достъпните два модела ще са с 5.4" и 6.1" дисплеи, а по-нагоре позиционираните - отново с 6.1" и с 6.7" диагонали. Втората двойка ще поддържа още mmWave и тройни основни камери с допълнителен сензор за измерване дълбочината в кадъра (World-Facing 3D Sensing камера). 

Припомням ви, че друг достоверен източник, анализаторът Минг-Чи Куо от TF Securities, също очаква всички модели iPhone през 2020 г. да поддържат 5G, а и посочва същите диагонали за дисплеите - 5.4", 6.1" и 6.7" с OLED панели. 

Какво ще кажете - дали излизането на нови модели iPhone на всеки 6 месеца ще бъде по-добра стратегия за Apple?

Официално: Това е Google Pixel 4

Днес в Twitter се случи нещо, което струва ми се никога не бяхме виждали досега. Голяма технологична компания коментира официално…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer