НачалоНовиниApple свива продукцията на iPhone 12 mini със 70%, но очаква ръст в общите продажби

Apple свива продукцията на iPhone 12 mini със 70%, но очаква ръст в общите продажби

827
Написана от  nixanbal 10 март 2021
Apple свива продукцията на iPhone 12 mini със 70%, но очаква ръст в общите продажби

Apple изглежда е направила ревизия на очакваните продажби за смартфоните си iPhone и за периода януари - юни 2021 г. е намалила с над 70% планираната продукция за най-достъпния и най-компактен в серията iPhone 12 - iPhone 12 mini. Това съобщава сайтът Nikkei Asia, който посочва, че американската компания все пак предвижда ръст в продажбите на цялата серия спрямо миналогодишната. 

Доскорошните прогнози на Apple са били за над 100 милиона продадени бройки iPhone в рамките на първата половина на настоящата година, което включва най-актуалната серия iPhone 12, но също предходното поколение iPhone 11, а и по-достъпния iPhone SE. 

Днес обаче целта е занижена и според източника Apple очаква около 75 млн. продажби. Това все пак е лек ръст спрямо резултатите от 2020 г., а и за цялата 2021 г. Apple е споделила пред доставчиците си, че предвижда над 230 милиона продадени бройки iPhone, което е с над 11% повече спрямо предходната година.

Като цяло Apple в никакъв случай не е в тежка ситуация и според източника интересът към серията iPhone 12 остава висок. Основната ревизия в продукцията засяга само най-малкия модел iPhone 12 mini, който към края на 2020 г. е представлявал едва 10-ина процента от всички продадени смартфони на компанията. Част от компонентите за отказаните бройки mini са били пренасочени към iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max.

Припомням ви, че за последното тримесечие на 2020 г. Apple не само се представи отлично с новите си смартфони, а успя и да се изкачи на първото място в световната класация на най-големите производители на смартфони по продадени бройки. Прогнозите обаче са, че през настоящото тримесечие Samsung ще си върне лидерството заради новата серия Galaxy S21, а и очакваните следващата седмица модели в средния клас Galaxy A52 и Galaxy A72. 

OnePlus 9 Pro предлага 120 Hz LTPO дисплей и съвместно разработена с Hasselblad камера

OnePlus 9 Pro е новият флагман на китайската компания, който не само бележи следващото поколение премиум модели за нея, но…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer