Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниApple умишлено спъва процесора на смартфоните си със стари батерии, за да предотврати крашове

Apple умишлено спъва процесора на смартфоните си със стари батерии, за да предотврати крашове

2997
Написана от  nixanbal 20 декември 2017
Apple умишлено спъва процесора на смартфоните си със стари батерии, за да предотврати крашове

Apple отговори официално на излязлата тези дни информация, че са забелязани бройки iPhone със стари батерии, при които процесорът се забавя. Оказва се, че компанията умишлено спъва производителността на смартфоните си с износени батерии, а причината според нея е да предотврати крашове на системата.

Информацията по случая първоначално се появи в Reddit, където потребител посочва как честотата на процесора на неговия iPhone се е увеличила след смяна на батерията.

Веднага се зароди подозрението, че Apple умишлено забавя производителността на старите си смартфони, за да накара собствениците им да си купят нов модел. Звучи хитро. 

Оказва се, поне според официалното становище на компанията, че такова забавяне действително има, но то всъщност е "екстра". Причината тази екстра да бъде добавена към iPhone е, че при по-ниска честота на процесора се предотвратява краш на системата, тъй като в противен случай батерията не може да се справи.

От Apple посочват, че са добавили тази защита миналата година за iPhone 6, iPhone 6S и iPhone SE, а сега с iOS 11.2 - и за iPhone 7, като в бъдеще ще бъдат добавяни още модели. 

Какво мислите по случая? Хитър трик да те накарат да си смениш телефона с по-нов или действително защитен механизъм за стари устройства, които заради спецификите на литиево-йонните батерии не могат да се справят със същото натоварване след 2-3 години ползване?

CAT S61 предлага подобрена термална камера, лазерна ролетка и сензор за качеството на въздуха

Ето го и него! Продължението на най-интересния смартфон CAT досега вече е факт. Новият модел CAT S61 все така се…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer