Samsung #WithGalaxy

НачалоНовиниApple умишлено спъва процесора на смартфоните си със стари батерии, за да предотврати крашове

Apple умишлено спъва процесора на смартфоните си със стари батерии, за да предотврати крашове

3625
Написана от  nixanbal 20 декември 2017
Apple умишлено спъва процесора на смартфоните си със стари батерии, за да предотврати крашове

Apple отговори официално на излязлата тези дни информация, че са забелязани бройки iPhone със стари батерии, при които процесорът се забавя. Оказва се, че компанията умишлено спъва производителността на смартфоните си с износени батерии, а причината според нея е да предотврати крашове на системата.

Информацията по случая първоначално се появи в Reddit, където потребител посочва как честотата на процесора на неговия iPhone се е увеличила след смяна на батерията.

Веднага се зароди подозрението, че Apple умишлено забавя производителността на старите си смартфони, за да накара собствениците им да си купят нов модел. Звучи хитро. 

Оказва се, поне според официалното становище на компанията, че такова забавяне действително има, но то всъщност е "екстра". Причината тази екстра да бъде добавена към iPhone е, че при по-ниска честота на процесора се предотвратява краш на системата, тъй като в противен случай батерията не може да се справи.

От Apple посочват, че са добавили тази защита миналата година за iPhone 6, iPhone 6S и iPhone SE, а сега с iOS 11.2 - и за iPhone 7, като в бъдеще ще бъдат добавяни още модели. 

Какво мислите по случая? Хитър трик да те накарат да си смениш телефона с по-нов или действително защитен механизъм за стари устройства, които заради спецификите на литиево-йонните батерии не могат да се справят със същото натоварване след 2-3 години ползване?

Google прекъсва бизнес взаимоотношения с Huawei заради черния списък на Тръмп

След като тази седмица президентът на САЩ Доналд Тръмп добави Huawei към черния списък компании, с които страната не може…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer