Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниApple вече е избрала ексклузивен доставчик за чипсета A12 на трите модела iPhone от 2018 г.

Apple вече е избрала ексклузивен доставчик за чипсета A12 на трите модела iPhone от 2018 г.

1564
Написана от  nixanbal 04 януари 2018
Apple вече е избрала ексклузивен доставчик за чипсета A12 на трите модела iPhone от 2018 г.

Apple вече се е спряла на производител за чипсета A12 на следващите си смартфони, очаквани по-късно тази година, съобщава DigiTimes. Според източника това е тайванската TSMC, която ще осигури процесорите за всички три нови модела iPhone през 2018-а. 

Новият чипсет за тазгодишните модели iPhone, който би следвало да се нарича A12 или A12 Bionic, ще бъде произведен по 7-нанометров процес и TSMC ще бъде единствен доставчик, твърди DigiTimes.

Ако това се окаже вярно, би било сериозен удар за Samsung, които от две години се опитват да спечелят нова сделка за доставка на този компонент в iPhone, коментират от macrumors.com. Припомням ви, че TSMC е производител на чипсета за iPhone 8, iPhone 8 Plus и iPhone X, а се говори, че е ексклузивен такъв и за чипсета в 7-мата серия на смартфоните. 

През юли миналата година The Korea Herald писа, че Samsung е подсигурила сделка за част от чиповете А12 в моделите iPhone от 2018 г., но дни по-късно DigiTimes съобщи, че най-вероятно TSMC ще поеме всички поръчки. 

От днешната новина получаваме още едно потвърждение, че Apple подготвя 3 нови модела iPhone за тази година, както се говореше и по-рано. 

ВИДЕО: Новата Opel Insignia и какво представлява услугата OnStar

В края на лятото имах възможността да взема новата Insignia на Opel за уикенд, като през това време успях не…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer