Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниApple вече има 27 коли за тестове на платформата си за безпилотно управление

Apple вече има 27 коли за тестове на платформата си за безпилотно управление

1166
Написана от  nixanbal 28 януари 2018
Apple вече има 27 коли за тестове на платформата си за безпилотно управление

Apple е добавила 24 нови автомобила към флота си, с който тества платформата си за самоуправляващи се коли, съобщава Bloomberg. Това се е случило само през последните 6 месеца и показва сериозните амбиции на Тим Кук и компания в сферата.

Apple получи първото си разрешение за тестове на автономни коли в Калифорния през април 2017 г., когато започна само с 3 броя. 

Днес компанията вече разполага с 27 SUV модела Lexus RX450h, след като от юли 2017 г. до днес е регистрирала нови 24 коли в Калифорнийския департамент за моторни превозни средства. 

Припомням ви, че Тим Кук призна, че Apple разработва своя платформа за самоуправляващи се автомобили през юни м.г. Проектът с кодово име Titan всъщност започна първоначално с идеята за създаване на собствена безпилотна кола, но плановете се промениха междувременно.

Apple ще трябва да действа още по-бързо, защото Waymo вече има няколкостотин самоуправляващи се автомобила в шест щата, а традиционните автомобилни производители добавят все повече такива технологии към своите коли. 

Най-после и Теленор намали неустойката при предсрочно прекратяване на договор

Теленор обяви, че клиентите му вече ще могат да прекратят предсрочно договор и да не заплащат всички оставащи такси по…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer