Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниApple вече има 55 автономни коли за тестове в Калифорния

Apple вече има 55 автономни коли за тестове в Калифорния

1889
Написана от  nixanbal 15 май 2018
Apple вече има 55 автономни коли за тестове в Калифорния

Проектът с автономните коли на Apple е публична тайна от няколко години, но компанията все още не разкрива официални детайли за него. Въпреки това не липсва информация за случващото се, като според последните новини Тим Кук вече разполага с 55 самоуправляващи се автомобила и 83 шофьори, които да ги тестват в Калифорния. 

Информацията идва от Калифорнийския департамент за моторните превозни средства, цитиран от macreports.com, според който Apple е започнала през април 2017 г. с 3 автономни коли, а до март 2018-а те са били 45. Днес вече броят им е 55, като шофьорите, които все пак трябва да са на борда, са 83-ма. 

Посочва се, че Apple все още не е кандидатствала за разрешение да тества абсолютно самоуправляващи се коли без контролиращ човек в тях.

Припомням ви, че първоначално се считаше, че Тим Кук ще произведе самоуправляващ се автомобил Apple, но след това се заговори, че компанията се е преориентирала към създаване на система за такъв. Точно тя в момента вече се тества от тези 55 коли. 

За сравнение - GM Cruise имат 104 автономни коли, Waymo на Alphabet (Google) - 51, а Tesla - 39. 

Sony Xperia XZ2 и XZ2 Compact идват с променен дизайн, 18:9 дисплеи и нова вибрационна система

Първият ден на MWC традиционно стартира с пресконференцията на Sony, на която тази година видяхме два нови модела от семейството…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer