Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниApple вече работи по собствен модем

Apple вече работи по собствен модем

1052
Написана от  nixanbal 08 февруари 2019
Apple вече работи по собствен модем

Информация, че Apple планира да започне работа по собствен модем, който да използва в бъдещите си устройства, се появи още в края на 2018-а, когато се зашумя около публикувани обяви за работа. С тях компанията от Купертино търсеше да назначи специалисти в тази сфера, а днес изглежда не само ги е открила, а вече започва работа по проекта. 

Детайли по случая разпространиха Reuters, които посочват, че Apple е отделила своите експерти в нова група, подчинена на Джони Срууджи, старши вицепрезидент хардуерни технологии в компанията.

Срууджи се е присъединил към Apple още през 2008 г., когато е започнал да ръководи създаването на собствени чипове, включително процесора от серията A, който се използва при iPhone и iPad, а също и Bluetooth чипа в тези устройства, който помага за връзка с AirPods и други аксесоари на Apple. 

Усилията на Тим Кук да създаде собствен модем за бъдещите си устройства могат да отнемат години и не може да бъде предсказано кога ще видим първия iPhone с такъв чип. Вътрешните разработки на Apple могат да им костват стотици милиони долари годишно, изчисляват анализатори, но в дългосрочен план могат да им спестят много. 

Припомням ви, че в миналото Apple използваше решения на Qualcomm, но премина към Intel, след като отношенията с първия доставчик вече са на нож. Подобна зависимост от партньори никога не е предпочитана от големите смартфон брандове, затова естествено идва и преходът към собствени разработки. 

Най-после и Теленор намали неустойката при предсрочно прекратяване на договор

Теленор обяви, че клиентите му вече ще могат да прекратят предсрочно договор и да не заплащат всички оставащи такси по…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer