НачалоНовиниApple Watch с LTE свързаност може да се появи още тази година

Apple Watch с LTE свързаност може да се появи още тази година

529
Написана от  nixanbal 05 август 2017
Apple Watch с LTE свързаност може да се появи още тази година

Apple подготвя нова версия на смартчасовника си, която ще е най-сериозният ъпгрейд за него досега, тъй като ще добави възможност за директна връзка с операторската мрежа. Apple Watch с LTE поддръжка ще се появи още тази година, съобщава Bloomberg. 

С добавянето на LTE модем към Apple Watch часовникът ще стане самостоятелно устройство, което няма да изисква постоянна Bluetooth връзка с iPhone.

Така собствениците на устройството ще могат да излизат например за бягане в парка, оставяйки смартфона у дома, като пак ще могат да стриймват музика от Spotif, да използват навигация и вероятно дори да провеждат телефонни обаждания. 

Доставчикът на LTE модеми за новия Apple Watch ще бъде Intel, съобщава източникът, като часовникът се очаква да бъде показан заедно с iPhone 8 през септември. 

Въпреки че Apple Watch все още не носи значителна част от приходите за компанията, интересът към него изглежда продължава да расте и за последното тримесечие Тим Кук обяви, че продажбите му са скочили с 50% и че това е най-продаваният смартчасовник в света. 

Отлични новини, които могат да бъдат помрачени единствено от живота на батерията. 

Първият български геостационарен комуникационен сателит ще бъде изстрелян на 15 юни, Bulsatcom обещава 4k тв канали

На пресконференция за медии днес в София Bulsatcom сподели детайли около изстрелването на първия български геостационарен комуникационен сателит BulgariaSat-1, което…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer