Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниApple Watch Series 4 предлага по-голям дисплей, по-силен звук и възможност за ЕКГ

Apple Watch Series 4 предлага по-голям дисплей, по-силен звук и възможност за ЕКГ

2344
Написана от  nixanbal 12 септември 2018
Apple Watch Series 4 предлага по-голям дисплей, по-силен звук и възможност за ЕКГ

На събитието днес Apple представи новата версия на своя умен часовник Apple Watch, която се обозначава като Series 4. Тя идва с по-голям дисплей, нов процесор и някои нови екстри, част от които свързани със следене на здравословното състояние.

Apple Watch Series 4 има версия с 40 и 44 мм, като при тях размерът на дисплея е увеличен съответно с 35 и с 32%. Това е постигнато най-вече чрез изтъняване на рамките.

Screen Shot 2018-09-12 at 20.32.06

Часовникът има нов S4 чип с двуядрен процесор, има нов говорител с 50% по-силен звук, коронката също е променена и дава обратна връзка за по-приятно усещане при навигация в интерфейса.

Apple Watch Series 4 е оборудван с нов акселерометър и жироскоп, които благодарение и на процесора могат да засичат движение 8 пъти по-бързо.

Screen Shot 2018-09-12 at 20.28.24

Новост тук е възможността за засичане на падания. Т.е. когато паднете, часовникът ще засече това и ще ви предложи да се обадите за помощ с едно докосване на дисплея или да изпратите съобщение на избран контакт.

Може би най-интересната новина при здравните функции е възможността да си направите електрокардиограма. Въпросното ЕКГ може да бъде съхранено като PDF файл, който после да покажете на лекаря си. Има още опция за сигнализация при повишен сърдечен ритъм или нерегулярен пулс.

Screen Shot 2018-09-12 at 20.12.41

Apple Watch Series 4 за съжаление не предлага по-добър живот на батерията и все така обещава до 18 часа.

Часовникът ще бъде наличен в 3 цветови версии, а каишките са същите като предходните - т.е. могат да се използват всички, закупени досега.

Цената на новия модел само с GPS започва от $399, а на версията с връзка към операторската мрежа - от $499. Ще се продава и предходния модел Series 3 за $279.

Xiaomi Mi MIX Alpha е обвит в дисплей концептуален смартфон

Xiaomi представи днес концептуалния си смартфон Mi MIX Alpha, който е с впечатляващ, макар и не толкова практичен дизайн. Устройството…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer