Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниApple за първи път разработва собствени дисплеи за бъдещите си устройства, съобщава Bloomberg

Apple за първи път разработва собствени дисплеи за бъдещите си устройства, съобщава Bloomberg

1092
Написана от  nixanbal 19 март 2018
Apple за първи път разработва собствени дисплеи за бъдещите си устройства, съобщава Bloomberg

За първи път в историята си Apple разработва сама дисплеи, които планира да използва в бъдещите си устройства, съобщава Bloomberg. Компанията инвестира сериозно в MicroLED панели, които са по-тънки, по-ярки и по-енергоефективни от OLED технологията. 

Според източника Apple разработва дисплеите близо до щабквартирата си в Калифорния, като целта е първоначално да бъдат произведени малко количество бройки за тестови цели. 

MicroLED панелите са по-сложни за производство от OLED екраните и преди година компанията е била на път да се откаже и да прекъсне проекта. Инженерите обаче са успели да отбележат прогрес и сега технологията е в напреднал етап на развитие. Това обаче не означава, че скоро ще видим устройства с новите екрани на Apple - клиентите може да почакат още няколко години, преди да видят резултатите, пише Bloomberg. 

Тайната инициатива на Apple е с кодово име T159 и проектът се ръководи от Лин Янгс, който е дългогодишен служител на Apple и е помагал за разработката на сензорните дисплеи за първия iPhone и iPad. В момента той отговаря за технологията за дисплея на смартфоните и часовниците на Apple.

През 2017-а е бил произведен успешно прототип на Apple Watch с новия вид екран, като целта на Apple ще бъде първоначално да използва MicroLED панели тъкмо в носимите технологии. 

Не се очаква да видим iPhone с MicroLED панел в близките 3-5 години. 

Докато Apple успее с MicroLED технологията, устройствата ѝ ще продължат да залагат на LCD, но и все по-често на OLED панели.

Мтел става A1 България: 5 важни въпроса около ребрандинга

На 20 септември в сайта на Telekom Austria Group, под чиято шапка е Мтел, беше публикувано прессъобщение, оповестяващо предстоящи важни…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer