НачалоНовиниAsus представи официално ултрабука ZENBOOK на първото си събитие в България

Asus представи официално ултрабука ZENBOOK на първото си събитие в България

2536
Написана от  nixanbal 07 декември 2011
Asus представи официално ултрабука ZENBOOK на първото си събитие в България

Тази вечер Asus организира първото си събитие за медиите в България и представи официално у нас не какво да е, а ултрабука Asus ZENBOOK. Машината е следващият продукт на тайванската компания (след Transformer Prime), който грабна вниманието ми, като освен с интересни спецификации и компактни размери, ZENBOOK впечатлява и с изключително красивия си външен вид.

Asus ZENBOOK се предлага с диагонал на екрана от 11.6“ при 1366х768 пиксела HD резолюция, а също и с 13.3“ и HD+ резолюция от 1600х900 пиксела. Процесорът в зависимост от конфигурацията е Intel Core i5 или Core i7, системната памет 4 GB, а сторидж решението е 128 или 256 GB SSD. Wi-Fi, Bluetooth 4.0, VGA уебкамера, както и портовете USB 2.0, USB 3.0, microHDMI, miniVGA и SD слот за карти също са налице.

PC077400

Батерията, както и при повечето представители на категорията ултрабук, е сред качествата на Asus ZENBOOK. Моделът с 13.3“ дисплей обещава до 7 часа време на работа и цели 2 седмици в режим на готовност. По-малката консумация на енергия Asus отдава на технологията Super Hybrid Engine II. Интересно е още, че когато остава около 5% от живота на батерията, лаптопът сам запазва файловете, които сте променяли и върху които работите, за да се избегне загуба на информация.

Asus ZENBOOK излиза от спящ режим за 2 секунди време и това е така независимо колко време е бил оставен да бездейства.

Както споменах по-горе – ZENBOOK действително е един от най-красивите лаптопи на пазара, с изключително тънко и стилно метално тяло, което в предната част е 3 мм, а в задната 9 мм. Машината е и доказано здрава физически, както без да искат от Asus показаха на събитието – при презентацията лаптопът ненадейно падна от може би 70 см височина върху гранитен под и се размина с много деликатна драскотина.

В ултрабука е вградена и аудио технологията SonicMaster на Asus, съвместно разработена с Bang & Olufsen ICEpower, която обещава силен и качествен стерео звук.

PC077434

Стигаме и до цената, която не е най-приятната новина. Конфигурацията с 13.3” дисплей, 128 GB SSD и Core i5 процесор струва около 1999 и 2099 лв., като в момента например се предлага в Техномаркет и онлайн магазина laptop.bg. Asus ZENBOOK работи под Windows 7, а в комплекта му влиза приятен калъф, както и два преходника.

Още снимки от премиерата на Asus ZENBOOK в България вижте във Facebook групата на блога.

Теленор предлага безплатно ползване на HBO Go до края на май

Теленор обяви, че пуска HBO Go безплатно за всички частни абонати до края на май. Услугата ще може да се…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer