НачалоНовиниAsus PadFone mini е компактен смартфон и 7-инчов таблет в едно

Asus PadFone mini е компактен смартфон и 7-инчов таблет в едно

2519
Написана от  nixanbal 11 декември 2013
Asus PadFone mini е компактен смартфон и 7-инчов таблет в едно

Asus официално представи PadFone mini 4.3". Устройството е продължение на уникалната серия на тайванците, но за първи път размерите на двете машинки са толкова компактни. Смартфонът е с диагонал на дисплея от 4.3" и се прибира в тялото на 7-инчов таблет. 

Разликата с последния PadFone Infinity e сериозна - при него телефонът беше 5-инчов, а таблетът 10" - и двата с Full HD резолюция. При новия PadFone mini резолюцията при дисплеите е намалена сериозно - 960х540 пиксела (qHD) за смартфона и 1280х800 пиксела за таблета. 

Иначе устройството използва чипсета MSM8226 на Qualcomm с четириядрен процесор на 1.4 GHz, 1 GB RAM, 16 GB вградена памет и microSD слот. Камерата е 8 МР, а отпред има друга - с 2 МР резолюция. Батерията на смартфона е с капацитет 1500 mAh, а тази на таблета 2200 mAh - и двете не звучат особено обнадеждаващо.

Теглото на таблета + смартфона е 415 грама, а само телефонът е 105 грама. Asus PadFone mini 4.3 пристига с версия 4.3 Jelly Bean на Android и ще предлага два слота за SIM карти.  

Устройството засега е планирано за продажба в няколко азиатски страни, но предвид цената от около $400 да се надяваме, че ще пристигне и в Европа. Задаващите се изложения в началото на 2014-а са отличен повод за подобен анонс. 

Мтел става А1: Какво означава това за клиентите

На пресконференция днес в София главният изпълнителен директор на Мтел, Александър Димитров, и този на A1 Group, Алехандро Платер, обявиха…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer