НачалоНовиниAsus подготвя устройства от категорията на носимите технологии за 2014 г.

Asus подготвя устройства от категорията на носимите технологии за 2014 г.

2209
Написана от  nixanbal 15 ноември 2013
Asus подготвя устройства от категорията на носимите технологии за 2014 г.

Asus има сериозни намерения да последва тенденциите и да се намеси по-сериозно в бизнеса със смартфони и придружаващите ги технологични играчки. С финансовите си резултати за последното тримесечие тайванците обявиха и амбиции към пазара на носими технологии, при това първите такива устройства ще видим още догодина.

Още на изложението CES през януари Asus ще представи нови смартфони, обяви главният изпълнителен директор на компанията Джери Шен. Целта е продажбите на смартфони да се увеличат от 1 милион през тази година до 5 милиона през 2014-а. 

На снимката горе е Fonepad Note 6, един от последните хибриди на Asus между смартфон и таблет, чието ревю ще бъде в блога съвсем скоро.

Носимите технологии, които днес познаваме под формата на часовници, гривни и очила, също представляват интерес за Asus. Компанията обещава първите си такива устройства за изложението Computex, което догодина ще се проведе през юни в Тайпе. 

Трети пореден модел Nexus 7

Нещо любопитно - от Asus признават, че са в преговори с Google и за третия таблет от серията Nexus 7. Припомням ви, че това е компанията производител както на първия, така и на втория 7-инчов таблет под логото на Google. Ако бъде сключен договор за третото издание, Asus ще е първата компания, създател на устройства Nexus от една категория в три поредни години. А предвид страхотния успех на предишните два опита, нищо чудно серията да продължи. 

Asus дори прогнозират 7-процентов ръст до 13 милиона доставени таблета за 2014 г., ако Google им възложи производството на третия Nexus 7. 

5 НЕЩА за BlackBerry KEY2

Емблематичната марка от зората на смартфоните и мобилния интернет BlackBerry наскоро се завърна официално в България, като у мен вече…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer