НачалоИграчкиAsus Transformer Prime е първият таблет с NVIDIA Tegra 3 + лаптоп клавиатура

Asus Transformer Prime е първият таблет с NVIDIA Tegra 3 + лаптоп клавиатура

5576
Написана от  nixanbal 09 ноември 2011
Asus Transformer Prime е първият таблет с NVIDIA Tegra 3 + лаптоп клавиатура

Вчера ви представих подробното ревю на Samsung Galaxy Tab 10.1, който описах като един от най-добрите таблети на пазара, но след току-що представения Asus Transformer Prime скоро нещата ще са съвсем различни. Машината на Asus е първият таблет с четириядрения процесор NVIDIA Tegra 3, има изключително тънък и красив метален корпус и ще получи ъпдейт до Android 4.0 до няколко седмици.

Asus Transformer Prime е наследник на Asus Transformer и това си личи с подобренията на всички възможни спецификации. Новият модел разполага с 10.1“ IPS дисплей с HD резолюция 1280х800 пиксела и Gorilla Glass покритие, а корпусът му е тънък 8.3 мм – по-малко дори от Galaxy Tab 10.1 (8.6 мм). Четириядреният мобилен процесор NVIDIA Tegra 3 (4x 1.3 GHz) е в компанията на 1 GB оперативна памет и 32 или 64 GB вгадена + microSD слот за карти. Таблетът има 8 МР основна камера с автофокус, LED светкавица и Full HD видеозапис, както и 1.2 МР уебкамера, 3.5 мм жак и microHDMI порт за споделяне на висококачественото видео.

Asus Transformer Prime ще има предварително инсталирани приложенията SuperNote за водене на бележки, както и Polaris Office за създаване, четене и редакция на офис документи от Word, Excel и PowerPoint.

ASUS-Eee-Pad-Transformer-Prime-docked-Amethyst-Gray-cropped

Най-интересната част от възможностите на Asus Transformer Prime, откъдето идва и името му, е допълнителната клавиатура, с която се трансформира в истински лаптоп. С нея машината не само предлага удобен начин за писане, но и още портове – пълен USB + SD слот, както и по-дълъг живот на батерията – невероятните 18 часа. Без клавиатурата таблетът издържа около 12 часа.

Asus обещава да предложи в Android Market хиляди качествени приложения и игри, които напълно да се възползват от възможностите и мощта на таблета.

Asus Transformer Prime ще се продава за $499 (32 GB) или $599 (за 64 GB), а клавиатурата може да бъде ваша за още $149. Официална дата за пускането му в продажба не се споменава, но по всяка вероятност ще го видим на пазара преди празниците, като малко след това Asus обещава ъпдейт до Android 4.0 Ice Cream Sandwich, който да замени 3.2 Honeycomb.

ASUS-Transformer-Prime-with-dock-Champagne-Gold-cropped

Huawei Mate X е първият 5G смартфон със сгъваем OLED дисплей

Както обеща преди няколко дни Huawei отбеляза присъствието си на Световния мобилен конгрес с голяма премиера. Всъщност няколко, но най-вълнуващото…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer