Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниБългарска компания ще получи финансиране от HTC, за да "отреже" кабелите на VR очилата VIVE

Българска компания ще получи финансиране от HTC, за да "отреже" кабелите на VR очилата VIVE

1633
Написана от  nixanbal 02 декември 2017
Българска компания ще получи финансиране от HTC, за да "отреже" кабелите на VR очилата VIVE

Акселераторът VIVE X на HTC е избрал българската компания Quark VR като един от новите 26 стартъпа, които ще получат финансова (и не само) подкрепа за своята разработка. Програмата VIVE X цели да подпомага решения в сферата на виртуалната и добавената реалност. 

Quark VR всъщност разработва софтуер, който може да "среже кабелите" на платформите за виртуална и добавена реалност. Софтуерът на българския екип позволява на големите играчи в този бранш да предложат своите шлемове във вариант без кабели.

Компанията вече има напълно функционален прототип на безжичен HTC Vive, който работи с тяхната технология за компресия и стрийминг.

Quark VR

Благодарение на инвестицията от VIVE X българският екип вече набира нови членове. Търсят се C++ програмисти, ако сте в тази сфера.

От старта си през юли 2016 г. досега VIVE X е инвестирала в над 80 компании и е най-активният инвеститор в AR и VR. Quark VR е част от третия рунд на подбрани за подпомагане компании.

Поздравления за Quark VR!

На живо от премиерата на новите смартфони Nokia в Барселона

Здравейте от Музея за съвременно изкуство на Барселона, където за втора поредна година HMD Global организира представянето на новите си…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer