НачалоНовиниБеларуски стартъп представи клавиатура с функционалност на тъчпад

Беларуски стартъп представи клавиатура с функционалност на тъчпад

1498
Написана от  nixanbal 17 юни 2019
Беларуски стартъп представи клавиатура с функционалност на тъчпад

На събитие в Минск миналата седмица беларуският стартъп Clevetura представи интересна клавиатура, която съчетава натискането на клавишите с функционалността на тъчпада. Това е възможно благодарение на сензорен панел, положен върху клавиатурата. 

Клавиатурата на Clevetura използва технология, която премахва нуждата от тъчпад и мишка, споделят създателите ѝ. Бутоните реагират както на традиционно писане с натискане, така и само на докосване и на жестове. 

Между различните режими на ползване се преминава автоматично.

CLEVETURA

От стартъпа дават пример как клавиатурата им прави работата с компютъра по-лесна. Когато например пишете текст и някой звънне по скайп, за да откажете разговора с мишка или тъчпад, трябва да преместите ръката си, да придвижите курсора и да натиснете Cancel, докато с Clevetura можете да откажете разговора само с един жест, разказва екипът от Беларус. 

Clevetura са разработвали продукта близо три години, за да се превърне идеята им в търговски прототип, а в момента очакват и патент за технологията.

CLEVETURA

Клавиатурата ще се появи под марката Prestigio още през август, като се казва, че това е само първото приложение на технологията. 

Изглежда интересно и бих тествал, макар че, ползвайки единствено лаптоп, може би не попадам в целевата аудитория. В този ред на мисли - в бъдеще решението може да се появи и в лаптопи, ако се докаже като харесван и успешен метод за работа с компютър. 

Xiaomi Mi MIX Alpha е обвит в дисплей концептуален смартфон

Xiaomi представи днес концептуалния си смартфон Mi MIX Alpha, който е с впечатляващ, макар и не толкова практичен дизайн. Устройството…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer