НачалоНовиниBG Telecom Report: 1-14 октомври

BG Telecom Report: 1-14 октомври

2122
Написана от  nixanbal 14 октомври 2011
BG Telecom Report: 1-14 октомври

През изминалите две седмици на българския телеком пазар се случиха малко, но пък интересни неща. Акцентът е пускането на новия бранд под шапката на М-Тел – виртуалния оператор bob, но наред с това у нас бяха представени интересни устройства, VIVACOM обяви конкурс за създаване на мобилни приложения и какво още – четете нататък...

bob е добра новина, дори да не е точно за вас

Всъщност за bob вече вероятно сте научили всичко и знаете, че това е нова търговска марка с нови 55 магазина в България, която предлага разговори за атрактивните 12 ст. на минута и не ви обвързва с договор и минимално потребление. Общо взето е супер, че пазарът се движи, пък дори и това да не е тарифният план, който сте чакали. Засега.

PA135235-1

Даренията и доброволческите инициативи на нашите операторите

При GLOBUL отново няма много новини, но заслужава да се отбележи, че операторът дари четири нови линейки на Центъра за спешна медицинска помощ в София, а още шест ще бъдат дарени на други градове в следващите две години. Междувременно за трета поредна година VIVACOM бе обявен за най-големия корпоративен дарител на доброволен труд на служителите, а в рамките на същия този Български дарителски форум М-Тел бе призната за компанията с „Най-прозрачна дарителска програма”.

Отстъпка за нови абонати на GLOBUL Universe

По отношение на телеком услугите, зеленият оператор пусна ново промо, важащо за нови или подновяващи договора си клиенти, с което получавате отстъпка от месечната такса на плановете Universe, ако се възползвате от офертата до края на октомври. В точна сума отстъпката е между 97 стотинки и 12 лв. съответно за най-достъпния и най-скъпия план.

NOC

blizoo инвестира в съвременен център за наблюдение на мрежата си

Съвсем пресен е новооткритият Мрежови център за наблюдение на телеком оператора blizoo. В него компанията инвестира над 2 милиона лева, за да осигури непрекъснат мониторинг на мрежата си с най-новите системи на HP, които ще бъдат следени денонощно от 5-членен екип на всяка смяна. Е, следващия път, когато сериалът ви прекъсне по време на буря, техниците би трябвало вече да отстраняват проблема! Ако не – сигнализирайте тук.

Конкурс за разработчици с хай-тек награди и кеш от VIVACOM

Добра новина и от VIVACOM – операторът обяви конкурс за разработка на мобилни приложения съвместно с Insitex. Трафик на данни и мониторинг на покритието на 3G мрежата, Пътеводител в програмата за лоялни клиенти и Културен гайд на VIVACOM са трите категории, към които трябва да насочите разработката си. Наградите не са никак лоши – таблет LG Optimus Pad + 1000 евро за първо място, таблет Motorola Xoom и 700 евро за второ и смартфон Samsung Galaxy S II + 500 евро кеш за поставеното на трето място приложение от журито. Участието е безплатно, можете да програмирате в избран от вас език и за някоя от платформите Android, iOS, Windows Phone 7, Symbian или BlackBerry. Трябва да сте над 18 години и да действате бързо, защото приложения се приемат до 17 октомври. Още инфо тук.

Programming

През последните дни VIVACOM също така продължи да радва София, а и не само, с нови безплатни Wi-Fi точки. Към вече съществуващите над 2000 места с безплатен интернет в страната операторът добави и три софийски парка – Св. Троица, Св. Георги и парк Буката, като първият вече функционира, а останалите точки ще бъдат пуснати до месец.

Хай-тек премиери в България

Колкото до новите устройства на българския пазар – появиха се както интересни смартфони, така и нов таблет. VIVACOM скоро пуска трите нови модела Nokia 701, 700 и 500, GLOBUL представи бялата версия на Samsung Galaxy S II (24х34.50 лв. с договор), а М-Тел донесе у нас таблетът на RIM – BlackBerry PlayBook (24х36.90 лв. с договор).

Какво се случи предишните седмици:

BG Telecom Report: 1-7 август 2011

BG Telecom Report: 8-26 август 2011

BG Telecom Report: 27 август - 02 септември 2011

BG Telecom Report: 03-09 септември 2011

BG Telecom Report: 10-16 септември 2011

BG Telecom Report: 17-30 септември 2011

Посетих сервиза на Теленор - ето какво се случва вътре

Ето че и на мен ми се случи да вляза в сервиз за мобилни телефони. Въпреки че никога не ми…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer