Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниBixby Voice вече може да се използва и в България, но само на английски

Bixby Voice вече може да се използва и в България, но само на английски

2274
Написана от  nixanbal 22 август 2017
Bixby Voice вече може да се използва и в България, но само на английски

От днес Bixby Voice вече е достъпна и за българските потребители. Функцията, която позволява да управлявате смартфона си чрез гласови команди към асистента на Samsung, беше активирана за общо 200 страни по света точно ден преди официалната премиера на Galaxy Note 8. 

До момента Bixby Voice беше достъпна само за САЩ и Южна Корея, но от 22 август Samsung я активира чрез ъпдейт за още 200 страни, сред които и България. 

За съжаление асистентът не може да комуникира на български и ще очаква команди на английски. Е, или корейски, ако случайно сте минали и този езиков курс. 

След ъпдейта на приложенията Bixby в телефона ви (Galaxy S8/S8+), ще можете да активирате Bixby с натискане и задържане на специалния хардуерен бутон отстрани. В моя случай той вече е натискан 4 пъти, като предишните 3 по погрешка. 

apps bixbyvoice feature01 pc

Samsung посочва, че Bixby може да разбере 3000 команди, което е сериозен запас от знания, но асистентът все още е далеч от съвършенство. Все пак можете да му кажете "Open Camera and take a selfie", което автоматично ще извърши цялата процедура по стартиране на камерата, обръщане към предната и снимка. Можете да питате за прогнозата за времето, да поискате да ви бъде прочетено последното съобщение (кофти, ако не е на английски) и т.н. Би трябвало да можете да поискате навигация през Google Maps, но в моя случай Bixby каза, че първо трябва да си сваля приложението от Google Play, при положение, че то идва предварително инсталирано в телефона.  

Корейците ще добавят постепенно още приложения, с които Bixby ще може да работи, но лично не виждам смисъл от този помощник.

Каква е ползата и за Samsung да продължава да игнорира доста по-усъвършенствания Google Assistant - не зная. 

Мтел става A1 България: 5 важни въпроса около ребрандинга

На 20 септември в сайта на Telekom Austria Group, под чиято шапка е Мтел, беше публикувано прессъобщение, оповестяващо предстоящи важни…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer