Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниBlackBerry ще залага изцяло на Android през 2016 г.

BlackBerry ще залага изцяло на Android през 2016 г.

6649
Написана от  nixanbal 07 януари 2016
BlackBerry ще залага изцяло на Android през 2016 г.

BlackBerry ще редуцира още портфолиото си смартфони и през 2016 г. планира да пусне едва един или два нови модела. По-голямата новина е, че канадците са решили да преминат изцяло към операционната система на Google. 

Информацията сподели самият главен изпълнителен директор на BlackBerry Джон Чен на изложението в Лас Вегас, който успя едновременно да зарадва и разочарова феновете на марката. 

От една страна BlackBerry все още е тук, ще продължи да съществува и да прави смартфони. От друга - къпинката ще загуби от своята идентичност, загърбвайки собствената си операционна система BlackBerry 10 OS и преминавайки към най-популярната в света Android. 

Все още няма информация какво ще представлява новият смартфон на компанията, нито кога да го очакваме. 

Във всеки случай можем да кажем, че канадците си дадоха многократно шанс, опитаха с какво ли не. И ако първият им смартфон с Android, BlackBerry Priv от 2015 г., се окаже светлината в мрачното небе, то съвсем логично е пътят напред да продължи със същия софтуер.

Това ще даде още по-богато разнообразие на феновете на Android, а пък BlackBerry доказаха с Priv, че знаят как да оставят своя отпечатък и върху софтуера и услугите, и върху дизайна. 

Колкото до Priv, чиято цена сега е около $699 - очаква се в следващите месеци да излезе в още 31 страни и цената му да се понижи. 

Добри или лоши новини за BlackBerry според вас?

Електромобили под наем излязоха по улиците на София

От днес в София стартира услуга, която ще помага в придвижването из града. Става въпрос за Spark - услуга за…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer