НачалоblogС новата машина обещавам да пиша повече!

С новата машина обещавам да пиша повече!

sony-vaio-vpceb1s1e-laptop-notebook-banner

Преди няколко дни си взех лаптоп и естествено реших да драсна един пост по този случай. Не, няма да му правя тест и да го хваля – просто съм в настроение, кефя се на машинката и ако не се похваля в блога, къде?

Ноутбукът е Sony VAIO VPCEB1S1E/WI и произвоителят го описва накратко с думите „Мощност и производителност с лекота“, което не знам какво иде да рече, но май не ми звучи като най-ефектното послание.

 

Както и да е, ето накратко акцентите от спецификациите на лаптопа:

• Intel Core i5-430M процесор на 2.26 GHz, а ако се задъха с Intel Turbo Boost технологията достига 2.53 GHz

• 64-битов Windows 7 Home Premium

• 4 GB DDR3 оперативна памет

• Цели 500 GB твърд диск, макар че си имам готин външен хард

• ATI Mobility Radeon HD 5650 видеокарта с 1 GB собствена памет – струва ми се подходящо и за игри, но засега нямам амбицията да я подложа на такъв тест. Ако пробвам – ще пиша

• Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth, eSATA и VGA портове, два слота за карти памет

• уебкамера и вграден микрофон – чудни за Skype

• HDMI изход, на който държах, за да пускам Full HD филми на LCD-то чрез кабел

• Тъчпадът поддържа мултитъч – ура!

 

Избрах този модел с идеята, че ще го ползвам за интернет, филми и, разбира се, писане. Именно по последната част – писането, клавиатурата на VAIO-то е трепач! Клавишите са подобни на тези при Mac-овете от Apple – с разстояние помежду им и изключително удобни.

Готина идея е и WEB бутонът, при натискането на който компютърът от изключено състояние за няколко секунди стартира браузър и мога да си проверя пощата или да потърся нещо в нета, без да включвам машината.

А колкото до цвета – води се матирано бяло, а капакът е светло сребрист. Защо избрах такъв ли? Просто нямаше друг вариант при тази конфигурация – може би бих взел кафяв или черен, но вече започвам да свиквам и с бялото – различно е.

sony-vaio-vpceb1s1e-laptop-picture-2

Общо взето засега е това – компютър като компютър, нищо кой знае колко интересно. Сега предстои да си избера пакет за мобилен интернет - ще има пост на тази тема след време. Ако ми хрумне още нещо, ще допълня, а ако нещо му се скапе – със сигурност ще разберете.

 

Още инфо за модела в сайта на Sony >

Цена в Sony VAIO Ambassador Shop : 1749 лв.

ул. Солунска 4, София

 

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer