НачалоНовиниBloomberg: Apple ще приложи дизайна на новия iPad Pro при следващия iPhone

Bloomberg: Apple ще приложи дизайна на новия iPad Pro при следващия iPhone

911
Написана от  nixanbal 13 април 2020
Bloomberg: Apple ще приложи дизайна на новия iPad Pro при следващия iPhone

Очакваните тази есен нови модели iPhone ще се базират на дизайна, който видяхме при наскоро представения iPad Pro, съобщи днес Bloomberg, базирайки се на свои източници. Информацията потвърждава досегашните слухове, че Apple ще обяви цели 4 нови смартфона, като всички ще поддържат 5G. 

Заемки от дизайна на новия iPad Pro (на изображението долу) ще има поне при двете по-скъпи устройства - наследниците на iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max. Това ще включва рамки от неръждаема стомана, които са значително по-плоски и създаващи по-ръбата форма спрямо облите смартфони на Apple досега.

Дисплеят пък ще бъде съвсем равен, а цялостната визия ще напомня iPhone 5, твърди източникът. 

Двете Pro версии на следващия iPhone ще имат тройни основни камери + новия LiDAR скенер, който служи за 3D сканиране на околната среда и има различни AR приложения. 

Apple iPad Pro

За очаквания iPhone 12 Pro Max Bloomberg съобщава още, че ще има по-голям дисплей от предшестващия гo iPhone 11 Pro Max (6.5"), като според предишна информация диагоналът му ще бъде 6.7". Освен това се очаква при всички устройства ночът, който в момента е прибрал селфи камерата и системата за 3D сканиране на лицата, да бъде по-малък, а в бъдеще и изцяло да изчезне. 

Освен горните два модела, Apple ще представи и още два, които ще заменят по-достъпния iPhone 11 и ще предлагат двойни камери. Всички 4 устройства ще имат 5G модем, а освен тях компанията подготвя и нови два аксесоара. 

Първият е по-достъпна и наполовина по-малка версия на домашния смартговорител Apple HomePod, а вторият - т.нар. Apple AirTags, които ще позволяват на потребителите да проследяват местоположението на различни обекти, към които са прикрепени - ключове, портфейл, раница и други.  

Apple работи също по нови версии на MacBook Pro, Apple TV, бюджетния iPad и нов iMac, твърди изтчоникът на Bloomberg. 

Франция разследва Apple за умишлено забавяне на стари модели iPhone

Френската прокуратура разследва Apple във връзка с планираната амортизация на стари модели iPhone, съобщи във вторник Агенция Франс Прес. Ако…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer