НачалоНовиниBosch откри в София нов център за разработка на технологии за автомобили

Bosch откри в София нов център за разработка на технологии за автомобили

1738
Написана от  nixanbal 08 октомври 2019
Bosch откри в София нов център за разработка на технологии за автомобили

На специално събитие тази сутрин Bosch откри своя нов Инженеринг център в София Тех Парк. Там ще работят 200 души, които ще разработват иновативни софтуерни решения за автомобилната индустрия. 

В Бош Инженеринг Център София ще се създават технологии за автомобили и по-конкретно в области като системи за помощ на водача, автоматизирано шофиране и електромобилност.

Bosch Engeneering Center 2

На място в Тех Парк беше проведена и демонстрация на някои технологии на Bosch, в която участва премиерът Бойко Борисов. Такава е например системата, която позволява автоматично управление на автомобила на заден ход, което е полезно при попадане в задънена улица без възможност за обръщане.

На снимката долу виждате премиера да "управлява" автомобил на BMW на заден ход "без ръце". 

Bosch Engennering Center 5

"Нашата цел е да превърнем Бош Инженеринг Център София в глобален хъб за софтуерни решения за производителите на автомобили", заяви Михай Болдижар, генерален директор на Роберт Бош ЕООД и представител на Група Бош в България. "Вярваме, че разработването на софтуер за бъдещото развитие на бранша ще постави България на световната карта като важна дестинация за автомобилния бизнес", допълни той.

Bosch Engennering Center 6

В световен мащаб Bosch има близо 70 000 служители, заети с проучвания и разработки, а разходите в R&D сферата са 7.3 млрд. евро. В България германската компания присъства от 1993 г. и има около 220 служители.

Интересен факт - според обявена днес от Бойко Борисов информация "към 20-30" българи са се върнали от чужбина, за да работят в новия Инженеринг център на Bosch. 

Първите 5G тестове в България започват до края на лятото, но изграждането на пълнокръвна мрежа е под въпрос

Тази седмица беше доста интензивна откъм събития в технологичния ресор, като VIVACOM и Теленор използваха два поредни дни, за да…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer