НачалоНовиниCasio представи първия си G-SHOCK смартчасовник с Wear OS на Google

Casio представи първия си G-SHOCK смартчасовник с Wear OS на Google

613
Написана от  nixanbal 02 април 2021
Casio представи първия си G-SHOCK смартчасовник с Wear OS на Google

Casio представи новия си смартчасовник GSW-H1000, който се базира на платформата Wear OS by Google и е част от серията G-SHOCK G-SQUAD модели с устойчиво тяло. Разбира се, часовникът е насочен към хората с активен начин на живот. 

GSW-H1000 има подсилен корпус и издържа потапяне на 200 метра дълбочина. Часовникът може да следи редица активности, сред които бягане, тренировки на закрито, каране на колело, плуване и дори по-екстремни занимания, включително сърфиране и сноуборд.

Има пулсомер, компас, сензор за налягането на въздуха, акселерометър, жироскоп, GPS и други. С тези сензори часовникът може да следи изминато разстояние, скорост и крачки. 

Casio

Това всъщност е първият G-SHOCK модел на Casio, който използва платформата Wear OS на Google, за която се говори, че ще се използва и от новите смартчасовници на Samsung. 

Casio

Часовникът има 1.2" (360x360 пиксела) двуслоен дисплей, което означава, че има цветен LCD панел, а над него и монохромен, който играе ролята на Always On Display, за да пести батерия, докато все пак показва информация. 

Casio

Батерията на GSW-H1000 обещава максимум ден и половина живот при "нормална употреба" и се зарежда за 3 часа. Casio твърди, че може да издържи и цял месец, но в режим само с показване на часа и работа на сензорите. 

Цената за САЩ е доста сериозна - $699. 

Google прекъсва бизнес взаимоотношения с Huawei заради черния списък на Тръмп

След като тази седмица президентът на САЩ Доналд Тръмп добави Huawei към черния списък компании, с които страната не може…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer