Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниCAT S60 има камера с топлинен скенер и страхотен дизайн

CAT S60 има камера с топлинен скенер и страхотен дизайн

18281
Написана от  nixanbal 18 февруари 2016
CAT S60 има камера с топлинен скенер и страхотен дизайн

Само няколко дни преди MWC 2016 в Барселона CAT повдигна завесата над новия си топмодел, за който по-рано чухме, че ще предлага уникална функция. Тази възможност се оказа камера с топлинен скенер.

Въпросната камера е разработка на FLIR и може да измерва температурата на разстояние до около 30 метра. "Виждане" в тъмното, преценка нивото на изпичане на месото върху скарата и проверка на оставащото гориво в резервоара са само част от случаите, в които суперсилата на CAT S60 влиза в действие, споделя производителят. 

CAT S60

Идеята е този смартфон да направи камерите с топлинен скенер достъпни за широката аудитория и те да станат масови след време. Дали функционалността на подобна екстра в мобилния ще се окаже достатъчно важна и интересна за потребителите - предстои да разберем. 

CAT S60

Иначе CAT S60 има впечатляващ дизайн, макар и такъв, който може би ще импонира повече на мъжката аудитория. 

CAT S60

Сред характеристиките на апарата са чипсет Snapdragon 617, 3 GB RAM, 4.7" HD дисплей, 3800 mAh батерия, 13 МР основна камера (отделно от термалната) и 5 МР предна. Операционната система е новият Android 6.0 Marshmallow.

CAT S60

Цената няма да е по джоба на всеки - около 650 евро. Мнозина може да се откажат от вълнуващата екстра заради високата цена и същевременно пакета спецификации на модел от среден клас, но пък аз нямам търпение да взема CAT S60 за ревю. 

HTC U11+ предлага 6" дисплей с тънки рамки, солидна батерия и Android 8.0 Oreo

HTC представи днес очакваната подобрена и уголемена версия на флагмана си U11. Новият HTC U11+ предлага по-вълнуващ дисплей с тънки…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer