Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниЧипсетът Exynos 9810 на Samsung залага на повече мощ, изкуствен интелект и по-бърза LTE връзка

Чипсетът Exynos 9810 на Samsung залага на повече мощ, изкуствен интелект и по-бърза LTE връзка

1107
Написана от  nixanbal 04 януари 2018
Чипсетът Exynos 9810 на Samsung залага на повече мощ, изкуствен интелект и по-бърза LTE връзка

Samsung повдигна окончателно завесата над новия си чипсет Exynos 9810, който е позициониран най-високо в портфолиото на компанията и се очаква да бъде заложен и в премиум смартфона Galaxy S9. Exynos 9810 следва тенденциите и предлага по-висока производителност, по-бързи LTE скорости и се заиграва по-сериозно с темата за изкуствения интелект и машинното самообучение. 

Exynos 9810 се базира на процесор с трето поколение на модифицираните ядра Exynos M3. Те са 4 на брой и са на честота 2.9 GHz, докато други 4 ядра ARM Cortex A55 на 1.9 GHz им правят компания, поемайки по-леките задачи. Графиката е Mali G72MP18.

Samsung обещава по-висока сигурност и базирано на невронна мрежа дълбоко самообучение, което позволява на процесора да разпознава хора и други обекти в снимки с цел бързо търсене на кадри или категоризация. Ще може да се използва едновременно хардуер и софтуер за сканиране релефа на лицето и създаване на негов 3D модел с цел повече сигурност при отключване или за забавни неща, като полагане на следящи лицето филтри (AR). Процесорът разполага и с обособено звено за сигурност, което съхранява ценна информация за сканираното лице, ириси и пръстови отпечатъци. 

Exynos-9810 1

Колкото до по-високите скорости в мрежата - Exynos 9810 идва с първия 1.2 Gbps LTE модем, който е и първият в света от Cat.18 LTE и поддържа 6-кратно обединяване на честоти, за да постигне пиковите скорости от 1.2 Gbps на сваляне и 200 Mbps на качване на данни. Така производителят смята, че чипсетът е готов за стрийминг (излъчване и приемане) на Ultra HD видео и в 360-градусов формат. 

Exynos 9810 вече е в масово производство и се очаква да се появи в Galaxy S9 и S9+. Корейците посочват, че чипсетът е подходящ за вграждане не само в смартфони, но също в компютри и автомобилни платформи, залагащи на ИИ. 

На живо от премиерата на новите смартфони Nokia в Барселона

Здравейте от Музея за съвременно изкуство на Барселона, където за втора поредна година HMD Global организира представянето на новите си…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer