Samsung #WithGalaxy

НачалоНовиниЧовек от Huawei е избран за заместник-председател на GSMA eSIM Working Group 1

Човек от Huawei е избран за заместник-председател на GSMA eSIM Working Group 1

427
Написана от  nixanbal 10 март 2020
Човек от Huawei е избран за заместник-председател на GSMA eSIM Working Group 1

На фона на разиграващата се търговско-телекомуникационна сага между САЩ и Китай, в която Тръмп се опитва да ограничи включването на Huawei в операторските мрежи от ново поколение по цял свят, GSM Асоциацията обяви, че е избрала служител тъкмо на китайската компания за заместник-председател на GSMA eSIM Working Group (WG1). 

Новият заместник-председател на GSMA eSIM WG1 е Дейвид Пратоне, Директор европейска стандартизация и развитие на Huawei Consumer Business Group.

Групата WG1 играе ключова роля в процеса на определяне на стандартите на GSMA, включително архитектурата и изискванията към eSIM. 

eSIM пък е важна за цялата индустрия технология, която замества физическата SIM карта и позволява на потребителите да изтеглят информация за профила от съответния си оператор след активиране на услугите на мобилната мрежа. eSIM е подходящо решение не само за съвременните смартфони, но и за устройства като таблети, смартчасовници, фитнес гривни и други.

Франция разследва Apple за умишлено забавяне на стари модели iPhone

Френската прокуратура разследва Apple във връзка с планираната амортизация на стари модели iPhone, съобщи във вторник Агенция Франс Прес. Ако…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer