Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниChrome за Android има нови екстри за по-удобно четене на сайтове офлайн

Chrome за Android има нови екстри за по-удобно четене на сайтове офлайн

1204
Написана от  nixanbal 09 май 2017
Chrome за Android има нови екстри за по-удобно четене на сайтове офлайн

В официалния си блог Google обяви, че въвежда нови екстри за браузъра Chrome за Android. С тях се цели да бъдат подпомогнати потребителите, които често остават без стабилна интернет връзка и имат нужда от възможност за четене на сайтове офлайн. 

Още от миналата година Google добави възможността Download link, която позволява сваляне на копие от уеб страница и четенето й при липса на връзка с интернет. Сега тази опция е налична за всеки линк и се появява със задържане върху него. 

Другата новост е, че ако някой сайт не бъде зареден - защото сте попаднали в зона без обхват или друго, ще видите бутон Download page later, който ще свали копие от страницата в момента, в който отново сте онлайн. 

И третата добавка е по адрес организирането на всички тези свалени страници, които вече са достъпни в екрана за нов таб на браузъра Chrome (New Tab). Там запазените линкове имат индекс, че са достъпни и офлайн. 

Нищо кой знае колко вълнуващо, но пък полезно, особено ако сте в район с колебливо покритие на операторските мрежи или често пътувате между градове и изпитвате затруднения с интернет връзката. 

Франция разследва Apple за умишлено забавяне на стари модели iPhone

Френската прокуратура разследва Apple във връзка с планираната амортизация на стари модели iPhone, съобщи във вторник Агенция Франс Прес. Ако…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer