Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниДържавна субсидия от 5000 евро и без ДДС за електромобил, искат от ААП

Държавна субсидия от 5000 евро и без ДДС за електромобил, искат от ААП

7946
Написана от  nixanbal 09 октомври 2017
Държавна субсидия от 5000 евро и без ДДС за електромобил, искат от ААП

Държавата да въведе субсидия от 5000 евро при покупка на електромобил и 2500 евро за плъгин хибрид. За това настоява Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП) в днешната си пресконференция по повод Автосалон София 2017, съобщи dnevnik.bg

От асоциацията също така искат да отпадне ДДС за електромобилите, с което иначе по-високата им цена ще се намали с 20% и ще ги направи по-атрактивни за по-широк кръг потребители.

В момента единствените облекчения за колите на ток са премахнатият годишен данък и такса за паркиране в синя и зелена зона в София и някои по-големи градове. Някак недостатъчен стимул, струва ми се. 

Изпълнителният директор на ААП Татяна Груева е споделила на пресконференцията днес, че исканията им са представени пред работната група в Министерство на икономиката, разработваща стратегия за стимулиране продажбите и употребата на екологични превозни средства. От Министерството на финансите обаче избягвали да присъстват на срещите по темата.

Междувременно в Румъния вече е в сила държавна субсидия от 10 000 евро при покупка на електромобил и 4400 евро за плъгин хибрид, пише dnevnik.bg.

ТЕСТ ДРАЙВ: 5 неща за новата CUPRA Ateca

Преминаваш в спортен режим, с левия крак натискаш спирачката до долу, с десния - пълна газ и при достигане на…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer