Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниДържавна субсидия от 5000 евро и без ДДС за електромобил, искат от ААП

Държавна субсидия от 5000 евро и без ДДС за електромобил, искат от ААП

4861
Написана от  nixanbal 09 октомври 2017
Държавна субсидия от 5000 евро и без ДДС за електромобил, искат от ААП

Държавата да въведе субсидия от 5000 евро при покупка на електромобил и 2500 евро за плъгин хибрид. За това настоява Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП) в днешната си пресконференция по повод Автосалон София 2017, съобщи dnevnik.bg

От асоциацията също така искат да отпадне ДДС за електромобилите, с което иначе по-високата им цена ще се намали с 20% и ще ги направи по-атрактивни за по-широк кръг потребители.

В момента единствените облекчения за колите на ток са премахнатият годишен данък и такса за паркиране в синя и зелена зона в София и някои по-големи градове. Някак недостатъчен стимул, струва ми се. 

Изпълнителният директор на ААП Татяна Груева е споделила на пресконференцията днес, че исканията им са представени пред работната група в Министерство на икономиката, разработваща стратегия за стимулиране продажбите и употребата на екологични превозни средства. От Министерството на финансите обаче избягвали да присъстват на срещите по темата.

Междувременно в Румъния вече е в сила държавна субсидия от 10 000 евро при покупка на електромобил и 4400 евро за плъгин хибрид, пише dnevnik.bg.

Казуо Хирай слиза от поста главен изпълнителен директор на Sony, поема го финансовият директор

Sony обяви, че Казуо Хирай слиза от поста на главен изпълнителен директор и вече ще бъде председател на компанията. Длъжността…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer