Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниDell ще атакува Apple iPad с нов таблет под Windows 8

Dell ще атакува Apple iPad с нов таблет под Windows 8

1427
Написана от  nixanbal 19 март 2012
Dell ще атакува Apple iPad с нов таблет под Windows 8

След като първите опити на компютърния производител Dell да се намеси в плановете при таблетите на Apple и техния iPad не бяха сполучливи, днес компанията отново поема инициативата, този път с Windows 8. Първите таблети на Dell под новата платформа на Microsoft ще бъдат обявени във втората половина на 2012 г., когато се очаква устройствата под Windows 8 да започнат да се появяват в каталозите на повечето производители.

От Dell са заявили пред Reuters, че са впечатлени от използването на Windows 8 под сензорен дисплей и че имат списък с таблети, който тепърва предстои да бъде представен.

„Не мислим, че този пазар е затворен по какъвто и да било начин,“ казват от Dell с надеждата, че ще могат да присвоят поне част от пазарния дял на iPad.

РС производителят смята, че в налагането на новите му таблети ще помогнат изградените отношения с хиляди бизнес клиенти, чиито IT отдели няма да са доволни от играчките на Apple, защото използват различна платформа. От Dell все пак не казват, че след неуспеха с таблета смартфон Dell Streak в бъдеще няма отново да обърнат поглед към Android OS. Интересното изглежда предстои!

P3041025

Току-що на пазара излезе и първият ултрабук на Dell, XPS 13, който ще конкурира Apple MacBook Air.

Lenovo, HP и Nokia също се очаква да покажат таблетни устройства под Windows 8 по-късно тази година, като се говори, че първите искат да са първите, пуснали такава машина през октомври.

На живо от световната премиера на Honor View 20

Здравейте от френската столица, където тук, в Salle Pleyel, днес Honor представи новия си топмодел View 20. Смартфонът предлага топконфигурация,…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer