НачалоНовиниDell ще атакува Apple iPad с нов таблет под Windows 8

Dell ще атакува Apple iPad с нов таблет под Windows 8

1661
Написана от  nixanbal 19 март 2012
Dell ще атакува Apple iPad с нов таблет под Windows 8

След като първите опити на компютърния производител Dell да се намеси в плановете при таблетите на Apple и техния iPad не бяха сполучливи, днес компанията отново поема инициативата, този път с Windows 8. Първите таблети на Dell под новата платформа на Microsoft ще бъдат обявени във втората половина на 2012 г., когато се очаква устройствата под Windows 8 да започнат да се появяват в каталозите на повечето производители.

От Dell са заявили пред Reuters, че са впечатлени от използването на Windows 8 под сензорен дисплей и че имат списък с таблети, който тепърва предстои да бъде представен.

„Не мислим, че този пазар е затворен по какъвто и да било начин,“ казват от Dell с надеждата, че ще могат да присвоят поне част от пазарния дял на iPad.

РС производителят смята, че в налагането на новите му таблети ще помогнат изградените отношения с хиляди бизнес клиенти, чиито IT отдели няма да са доволни от играчките на Apple, защото използват различна платформа. От Dell все пак не казват, че след неуспеха с таблета смартфон Dell Streak в бъдеще няма отново да обърнат поглед към Android OS. Интересното изглежда предстои!

P3041025

Току-що на пазара излезе и първият ултрабук на Dell, XPS 13, който ще конкурира Apple MacBook Air.

Lenovo, HP и Nokia също се очаква да покажат таблетни устройства под Windows 8 по-късно тази година, като се говори, че първите искат да са първите, пуснали такава машина през октомври.

Премиера на VW T-Cross + фоторазходка с Huawei P30 Pro

На специално събитие вчера вечерта в София Volkswagen представи за първи път в България новия си компактен SUV - модела…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer