НачалоНовиниДизайнерът на iPhone напуска Apple

Дизайнерът на iPhone напуска Apple

5343
Написана от  nixanbal 28 юни 2019
Дизайнерът на iPhone напуска Apple

Джони Айв, главният дизайнер на Apple, работил в компанията през последните близо 30 години и създал дизайна на емблематични устройства като Mac, iPod и iPhone, напуска. Новината идва с официално прессъобщение в сайта на Apple, в което се посочва, че Айв ще основе собствена компания за дизайн. Любопитно - първият ѝ клиент ще бъде Apple. 

Джони Айв работи в Apple през последните близо три десетилетия, като оглавява дизайнерския екип в компанията от 1996 г. Това е човекът, за когото Стив Джобс казва "Ако имах духовен партньор в Apple, то това е Джони.". 

Айв оглавяваше отдела за хардуерен и софтуерен/интерфейс дизайн в Apple и е отговорен за начина, по който изглеждат не просто устройствата на Apple, а някои от най-емблематичните технологични продукти в историята. В това число iMac, MacBook Air, iPad, Apple Watch, AirPods и iPhone. Същият има водеща роля в създаването на космическия Apple Park и на разпознаваемия стил на магазините Apple Store. 

Джони Айв напуска Apple до края на годината и ще основе собствена компания, чието име ще бъде LoveForm. За нея се знае, че ще бъде базирана в Калифорния и отсега беше обявено, че основен клиент ще бъде самата Apple. 

Позицията на Айв в Apple засега няма да има наследник, като оглавяващите двата отдела Industrial Design и Human Interface Design, съответно Еванс Ханки и Алан Дай, ще отговарят директно пред Джеф Уилямс - главен оперативен директор в компанията. 

Samsung Galaxy Z Fold 2 и как скучните смартфони скоро ще бъдат в миналото

Наскоро в nixanbal.com ви предложих своето ревю на Galaxy Z Fold 2, който е най-новият смартфон със сгъваем дисплей на…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer