Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниDJI Inspire 2 има две камери и възможност за смяна на обективите

DJI Inspire 2 има две камери и възможност за смяна на обективите

2555
Написана от  nixanbal 16 ноември 2016
DJI Inspire 2 има две камери и възможност за смяна на обективите

DJI представи второто поколение на насочения към професионалистите дрон Inspire 2. Новият модел има допълнителна камера за следене на движението му, а видеозаписът и снимките са възможни чрез micro 4/3 система със сменяеми обективи. 

DJI Inspire 2 снима 5.2k видео при 30 к/с или 4k видео при 60 к/с, като може да бъде избран с камера X5S, която използва micro 4/3 сензор с 20.8 МР и поддържа 10 различни обектива. Другият вариант за камера е X4S, която е по-лека и има 20 МР сензор. DJI обещава да предложи допълнителни опции за камери в бъдеще.

DJI

Машината има тяло от магнезиево-алуминиева сплав с карбонови рамене, може да развива скорост до 108 км/ч и да лети до 25-27 минути с двойната си батерия. А батериите се самоподгряват, което прави възможни снимките и при много ниски температури. 

DJI

DJI Inspire 2 все така поддържа интелигентните възможности на предходните модели на компанията, включително следене не обект в движение и избягване на препятствия по пътя. Дронът има инфрачервени сензори и на гърба си, с които избягва препятствия отгоре. 

DJI

Допълнителната камера пък излъчва видео, с което снимащите (да, дронът е предвиден за ползване за професионални цели от режисьор и навигатор) да могат да следят и средата, в която той се движи, без да нарушават видеозаписа на основната камера.

DJI

Inspire 2 ще се продава на цена от $2999, а ако имате няколко свободни минути - вижте и видеото с официалното представяне на летящия робот. Изглежда впечатляващо. 

Apple представи изцяло новия си Mac Pro - мощен настолен компютър с начална цена $5999

На започналата днес конференция за разработчици WWDC 2019 Apple представи дългоочаквания нов Mac Pro. Новата версия на настолния компютър няма…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer