Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниДнес очакваме премиерата на Nokia X - първият смартфон с изрязан дисплей на HMD Global

Днес очакваме премиерата на Nokia X - първият смартфон с изрязан дисплей на HMD Global

2128
Написана от  nixanbal 27 април 2018
Днес очакваме премиерата на Nokia X - първият смартфон с изрязан дисплей на HMD Global

Както чухме преди няколко дни, днес, 27 април, би трябвало да се състои премиерата на (Avengers: Infinity War) първия смартфон Nokia от серията X. Устройството вероятно ще бъде позиционирано в средния клас, а интересна подробност е, че това е първият модел на HMD Global, който ще има дисплей с ноч.

Потвърждение за дизайна на Nokia X идва от снимката тук, която беше разпространена от nokiapoweruser.com. Направена е в Китай, където днес се очаква и официалният анонс. 

Очакванията са Nokia X да предлага 5.8" дисплей с издължена форма 19:9 и изрязана част в горния му край, напомняща iPhone X/Huawei P20 и още куп новоизлезли модели. Апаратът щял да има версия с чипсет Snapdragon 636 и 6 GB RAM на цена от около 230 евро (обърнато от китайски юани) и такава с MediaTek P60 и 4 GB RAM за около 200 евро.  

Nokia-X-with-notch

Възможно е HMD Global да покаже днес версия на Nokia X за азиатския пазар или дори ексклузивно за Китай, а по-късно да видим и глобално издание, което ще се продава и у нас. 

На живо от Москва: Официална премиера на Nokia 5.1, Nokia 3.1 и Nokia 2.1

Здравейте от Москва, където току-що HMD Global представи няколко нови смартфона Nokia. Базираната във Финландия компания обяви новите издания на…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer