НачалоНовиниДо една година Telenor вероятно ще е готов с 4G мрежата на GLOBUL

До една година Telenor вероятно ще е готов с 4G мрежата на GLOBUL

10451
Написана от  nixanbal 02 февруари 2014
До една година Telenor вероятно ще е готов с 4G мрежата на GLOBUL

Telenor вече избира доставчик на оборудването за сериозен ъпгрейд в мрежата на GLOBUL, пише в-к Капитал. Новият собственик на зеления оператор планира инвестиция от около 300 милиона евро, съобщава източникът, а когато проектът бъде приключен в началото на 2015 г., целта е много по-качествени услуги чрез мрежа от четвърто поколение, по всяка вероятност LTE. 

Информацията от неназованите източници на Капитал не е изненада. Самият Стайн Ерик Велан, новият главен изпълнителен директор на GLOBUL, в края на 2013-а обяви, че в следващите година-две се планират сериозни инвестиции в мрежата. 

Сега обаче стана ясно, че търгът за избор на доставчик (или доставчици) на оборудването е стартирал още през октомври и се очаква проектът да бъде финализиран до края на февруари 2015 г. Крайната цел била мрежа от четвърто поколение, което е логично развитие при всички телекоми и вероятно въпрос на няколко години да се случи и при Мтел, и VIVACOM.

Също по думите на Велан от миналия октомври - след ремонта в мрежата на GLOBUL предстои операторът да бъде прекръстен, като вероятно новото име ще бъде Telenor България. 

Междувременно тази година очакваме Макс Телеком да стартира своята 4G LTE мрежа, която ще е първата комерсиална такава в България. Макс Телеком ще проведе пресконференция на 4 февруари, така че очаквайте детайли около плановете им този вторник. 

Целия материал на Капитал вижте тук.

Мастило до входната врата, или какво представлява HP Instant Ink

Когато от HP ми се обадиха, за да ми разкажат за Instant Ink, признавам си, не бях чувал за услугата.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer