Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниДо няколко години пратките от Amazon ще се доставят от летящи роботи

До няколко години пратките от Amazon ще се доставят от летящи роботи

1730
Написана от  nixanbal 02 декември 2013
До няколко години пратките от Amazon ще се доставят от летящи роботи

Летящ робот вместо куриер. Amazon официално разкри върху какво е работил в последно време отделът им за проучвания и разработки и това е Prime Air - роботизирано самолетче, което обещава да промени начина за доставки до няколко години. 

Prime Air е проект за летящ робот на Amazon, който може да доставя малки пратки в рамките на 30 минути. 

Звучи като научна фантастика, но шефът на компанията Джеф Безос е съвсем сериозен с новия метод на доставки и очаква одобрението от Федералната авиационна администрация в САЩ. Зелена светлина от нея проектът вероятно ще получи през 2015 г., когато Amazon ще са готови за официално пускане на услугата. 

Пред Prime Air все пак има и много неизвестни - как ще бъде откриван точният адрес, доставки само до къщи с дворове ли ще са възможни и ще важи ли услугата при вятър и лоши метеорологични условия. 

amazon prime air

До 2015-а обаче има достатъчно време Amazon да изчисти всякакви проблеми пред летящите си роботи, които може да са нова революция в начинa за доставка на стоки. 

Роумингът в ЕС отпада, но с колко МВ трафик ще разполагаме в чужбина?

Честит 15 юни! Денят, в който таксуването при роуминг в границите на Европейския съюз най-после получи дълго чакания рестарт. От…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer