НачалоНовиниДогодина iPhone може да има 48 МР камера с 8K видеозапис

Догодина iPhone може да има 48 МР камера с 8K видеозапис

1130
Написана от  nixanbal 14 април 2021
Догодина iPhone може да има 48 МР камера с 8K видеозапис

За смартфоните на Apple, очаквани по-късно тази година, не се очаква да предложат огромен скок спрямо серията iPhone 12, но за моделите от 2022 г. анализаторът Минг-Чи Куо прогнозира доста сериозен ъпгрейд. Начело на списъка с важни промени ще бъде новата 48 МР камера, която ще замени 12-мегапикселовият сензор, предава Mac Rumors

Анализаторът вярва, че догодина Apple ще пренесе фотографията с мобилна камера на съвсем ново ниво. Това според Куо ще стане с нов 48 МР главен сензор, който ще има размер на пикселите 1.25 um. Този размер всъщност е по-малък от 1.7 um при iPhone 12 и 2.0 um при очаквания тази година iPhone 13, но през 2022 г. Apple ще използва технология за обединяване на 4 пиксела в 1, което означава размер на пикселите от 2.5 um и 12 МР кадри.

Очаква се догодина iPhone да поддържа и 8K видеозапис, като ще може да създава видео и изображения, "по-подходящи за AR/MR устройства".

В по-далечен план Куо прогнозира, че iPhone през 2023 г. ще използва перископна камера за по-сериозно оптично приближение, както и сканираща лицата технология Face ID, чиито сензори ще са под дисплея и така ще бъде елиминиран ночът. По-рано Куо беше споделил, че очаква iPhone през 2022 г. да има изрязана в екрана камера, а през 2023 г. да използва скенер за пръстови отпечатъци Touch ID под дисплея. 

Другата новина е, че през 2022 г. Apple ще премахне компактния 5.4-инчов iPhone. Анализаторът смята, че догодина ще има отново 4 смартфона, но ще бъдат два с екран 6.1" и два с 6.7" диагонал. Припомням ви, че според информация от различни източници настоящият iPhone 12 mini с 5.4" размер не се продава достатъчно добре. 

Motorola Edge+ е първият флагман на компанията от години - 90 Hz дисплей, 108 МР камера и Snapdragon 865

Най-после! След няколко години на затишие и постепенно заглъхване на концепцията за смартфона с модули, Motorola най-после реши да отбележи…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer