НачалоНовиниДостъпът до Google Play няма да бъде спрян за съществуващите смартфони Huawei

Достъпът до Google Play няма да бъде спрян за съществуващите смартфони Huawei

2482
Написана от  nixanbal 20 май 2019
Достъпът до Google Play няма да бъде спрян за съществуващите смартфони Huawei

Късно вчера Reuters съобщи, че Google ще преустанови бизнес взаимоотношенията си с Huawei, което е следствие от забраната на Тръмп за търговия между САЩ и китайската компания. Това повдигна куп въпроси за бъдещето на настоящите и следващите устройства от втория по големина в света производител на Android устройства, но тази сутрин имаме отговор поне на един от тях. Съществуващите смартфони Huawei ще продължат да имат достъп до магазина за приложения Google Play. 

Информацията беше споделена в официалния профил в Twitter на Android, където се посочва, че Google ще спазва всички изисквания на правителството на САЩ, но услуги като Google Play и защитата от Google Play Protect ще продължат да работят на съществуващите Huawei устройства. 

Huawei

Това е добра новина за собствениците на смартфони и таблети Huawei с Android, защото те все така ще имат достъп до онлайн магазина за приложения на Google, до ключови услуги на компанията и до ъпдейти за тях. Не е сигурно дали клиентите ще са подсигурени с последващи актуализации до големите версии на Android. 

Колкото до бъдещтите устройства на Huawei с Android - те биха могли да използват свободната версия Android Open Source Project (AOSP), което означава, че няма да има достъп до приложенията и услугите на Google.

Роумингът в ЕС отпада, но с колко МВ трафик ще разполагаме в чужбина?

Честит 15 юни! Денят, в който таксуването при роуминг в границите на Европейския съюз най-после получи дълго чакания рестарт. От…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer