Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниДостъпният Huawei Ascend W2 с Windows Phone 8 излиза в Европа

Достъпният Huawei Ascend W2 с Windows Phone 8 излиза в Европа

1980
Написана от  nixanbal 01 ноември 2013
Достъпният Huawei Ascend W2 с Windows Phone 8 излиза в Европа

Когато Microsoft обяви, че купува бизнеса с мобилни телефони на Nokia, беше повдигнат въпросът дали останалите партньори на компанията ще прекъснат отношенията си и ще спрат ли да произвеждат апарати с Windows Phone. И докато на фронта е абсолютно тихо, китайците от Huawei заявиха, че продължават подкрепата си, а новото доказателство идва с Ascend W2.

Huawei Ascend W2 всъщност беше представен още през лятото, но във версия само за родния си Китай. И за да даде нов живот на модела си, днес Huawei обяви и световна премиер за устройството. За съжаление моделът е позициониран в ниския клас и не предлага нищо твърде вълнуващо. 

hw 314325

Ето с какво разполага Huawei Ascend W2 - 4.3" дисплей с резолюция 800х480 пиксела, който може да се ползва и с ръкавици, чипсет Qualcomm Snapdragon MSM8230 с двуядрен процесор на 1.4 GHz, 512 MB RAM, 8 GB вградена памет и 5 МР камера с HD видеозапис. 

Няма предна камера, нито microSD слот за карти памет. 

Huawei Ascend W2

Телефонът тежи неоправдано много (160 грама) и е с профил 9.9 мм, а батерията е с капацитет 1700 mAh за до 9.5 часа разговори според Huawei. 

Ascend W2 ще се появи още този месец в Русия и Холандия, а след това и в други държави. Цената не е официално обявена, но да се надяваме, че ще е подобаваща на скромните спецификации.

Умен град: Видеонаблюдението във Враца и как попаднах в РПУ-то

Знаете ли, че в този град през последната година са заловили телефонни престъпници и контрабандни цигари, успели са да спрат…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer