nixanbal mwc 2017 banner

НачалоНовиниДоставките на смартчасовници вървят стремглаво надолу

Доставките на смартчасовници вървят стремглаво надолу

1788
Написана от  nixanbal 25 октомври 2016
Доставките на смартчасовници вървят стремглаво надолу

Интересът към умните часовници изглежда продължава да се свива и според най-новия доклад на IDC доставките на тези устройства за третата четвърт на 2016-а са с над 50 на сто по-ниски спрямо същия период на миналата година. 

Доставените смартчасовници за периода юли-септември в световен мащаб са били 2.7 милиона броя, или с 51.6% по-малко спрямо 5.6 млн. през същото тримесечие на 2015 г.

Причината за този спад всъщност е липсата на нови предложения на пазара.

Новите модели на Apple Watch излязоха на пазара във втората половина на септември, така че влизат с по-малко от две седмици продажби в по-горната статистика.

Google реши да забави новата версия на своята платформа за смартчасовници Android Wear 2.0 до началото на 2017 г., което явно накара хардуерните им партньори да изчакат с нови модели.

При Samsung, които използват своята Tizen OS, видяхме нови модели Gear S3, но все още ги очакваме на пазара. 

Ето и разпределението на най-големите производители на умни часовници за тримесечието и как се е променил пазарният им дял спрямо миналата година. Apple запазва лидерската позиция, макар и със сериозен спад. Следват ги Garmin, Samsung, Lenovo (Motorola) и Pebble. 

Screen Shot 2016-10-25 at 6.14.18 PM

Видео: Първа среща с Moto Z

Представеният току-що в Сан Франциско Moto Z е впечатляващо устройство с ултратънък (5.2 мм!) и лек метален корпус и възможност…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer