Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниIDC: Доставките на смартфони са се увеличили само с процент за последното тримесечие

IDC: Доставките на смартфони са се увеличили само с процент за последното тримесечие

2194
Написана от  nixanbal 27 октомври 2016
IDC: Доставките на смартфони са се увеличили само с процент за последното тримесечие

За периода юли-септември световните доставки на смартфони са били само с 1% повече спрямо същото тримесечие година по-рано, сочи най-новият доклад с предварителни данни на IDC. Според източника през лятото са били доставени 362.9 милиона смартфона, а Samsung остава лидер в класацията, въпреки провала на топмодела Note 7.

Топ 5 класацията на най-големите производители на смартфони в света се запазва непроменена спрямо предходното тримесечие, но това не означава, че няма движения в пазарния дял на водещите компании. 

Доставките на смартфони бележат 1% ръст през лятото на 2016 г.

Samsung остава на челна позиция, макар и при 13.5% по-малко доставени устройства за периода. Корейците вече са с 20% дял - надолу от 23.3% година по-рано. 

Apple продължават да са втори, като също имат спад (5.3%) и вече дял от 12.5 на сто при 13.4 на сто за Q3 на 2015-а. Тук се очаква недостигът в производството на iPhone 7 Plus да се отрази благоприятно на резултатите за последните три месеца на годината. 

Huawei, които продължават световната си инвазия, скачат с 23% повече доставени устройства и заемат трета позиция с 9.3% дял - ръст от 7.6% преди година. IDC отбелязва успешното представяне на флагмана P9, а и на серията Honor. Между другото - на 1-ви ноември в България ще бъде представен новият Honor 8.

Топ 5 се допълва от също китайските Oppo (7% дял) и Vivo (5.8% дял), които са с трицифрен ръст в доставките - 121.6% и 102.5% съответно. Всички останали компании са в графа "Други", като общият им дял е 45.4%. 

5 снимки при ниска осветеност с тройната камера на Huawei P20 Pro

Тепърва предстоят тестове и сравнения с други модели, но бързам да споделя с вас няколко снимки, които направих днес с…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer