Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниDxOMark даде на Huawei P30 Pro най-висока оценка за снимки и изненадващо по-малко точки за видео

DxOMark даде на Huawei P30 Pro най-висока оценка за снимки и изненадващо по-малко точки за видео

1668
Написана от  nixanbal 26 март 2019
DxOMark даде на Huawei P30 Pro най-висока оценка за снимки и изненадващо по-малко точки за видео

DxOMark излезе с тестове на камерата на Huawei P30 Pro само няколко минути след официалната премиера на смартфона, като го удостои с цели 112 точки общ резултат. Това отрежда на P30 Pro първото място в класацията на сайта, като вече и трите челни позиции в нея са на модели от същия производител. 

Huawei P30 Pro е заслужил 119 точки за фотозаложбите си, което е повече спрямо 114 точки за миналогодишния P20 Pro. Селфи камерата също бележи подобрение, което е очаквано, предвид новия 32 МР сензор - вече има 89 точки спрямо 72 точки при тази на P20 Pro. 

При видеозаписа обаче новият модел има 97 точки, докато предшественикът му е с 98 точки. Това е доста странно, имайки предвид сериозните усилия, които Huawei са положили, за да подобрят качеството на клиповете, заснети с новия им флагман. 

P30 Pro lens Exploded-Views

Така или иначе, тази класация е само ориентир и не може да бъде възприета като закон за това кой е най-добрият или по-лошият камерафон. С новия тест обаче DxOMark заформиха челната тройка в списъка си само с модели на Huawei - P30 Pro, Mate 20 Pro и P20 Pro. Пълният тест на DxOMark е тук - цък

В nixanbal.com вече можете да гледате видео с представяне на Huawei P30 и Huawei P30 Pro, а скоро очаквайте и детайлно ревю. 

ВИДЕО: Умните кофи за боклук в София

Знаете ли, че една малка черна кутия може да промени начина, по който се организира целият процес на сметосъбирането във…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer