Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниДжеферсън Джан от Huawei: Работим активно с Leica в областта на виртуалната и добавената реалност

Джеферсън Джан от Huawei: Работим активно с Leica в областта на виртуалната и добавената реалност

4772
Написана от  nixanbal 14 ноември 2016
Джеферсън Джан от Huawei: Работим активно с Leica в областта на виртуалната и добавената реалност

Дни след българската премиера на новите смартфони от среден клас на Huawei имах възможността да задам няколко въпроса на Джеферсън Джан, директор мобилни устройства в Huawei, отговарящ за България и Македония. За позиционирането на сходните ценово Huawei nova и Huawei Honor 8, за резултатите от продажбите на серията P, очакваните колаборации с Leica и идва ли Mate 9 на българския пазар - това са някои от темите, които обсъдихме с г-н Джан, а подробностите ви предлагам на следващите редове...

И понеже за първи път ви срещам със събеседника си, ето малко информация за него, предоставена от Huawei:

Джеферсън Джан има повече от 10 години мениджърски опит. Започва кариерата си през 2005 г. като продуктов мениджър,а между 2010-2013 г. става Директор Мобилни устройства за Централна и Източна Европа. След това отговаря за развитието на Скандинавския регион, а от май 2015 г. се грижи за устойчивия ръст на мобилния бизнес на Huawei в България и Македония.

Jefferson Zhang Inteview Nixanbal.com copy 

Пускате в България новите си модели Huawei nova и Huawei Honor 8. Съвсем различни серии, но в един ценови клас. Как ще диференцирате двата смартфона на пазара?

Huawei nova e смартфон, който се отличава със своя дизайн и може да бъде допълнение към елегантния стил на съвременна жена. Цялостната комуникация на nova в България ще следва тази линия. Водим се от вдъхновението зад дизайна и вярваме, че ще заинтригуваме женската аудитория. Телефонът е ергономичен, с акцент върху детайла, идва и със супер камери – както задна, така и предна. Затова акцентираме на предна 8 MP камера – тя е подходяща за по-добри селфита, а патентованите приложения добавят разкрасяващ ефект, изглаждащи кожата филтри и др.

Honor 8 пък е смартфонът на активните млади хора, които се опитват да променят света. Honor по-своя характер е по-младежки бранд, който кара хората да бъдат смели. Той носи усещане, характерно за динамичния млад мъж. Подхожда на тези, които приемат дигиталните технологии за част от живота си и търсят най-добрите смарт решения.

Huawei Nova

Как се представя серията Honor в България? Какъв процент от продажбите на смартфони са модели Honor?

Към момента Honor е млад бранд за българския пазар. Първият модел, който пуснахме за продажба официално тази година, беше Huawei Honor 7 Lite, който постига добри резултати. След лансирането на Honor 8 в България ще може да разгърнем пълния потенциал на Honor. А през 2017 г. ще имаме идеална база за развитие и, естествено, по-детайлна информация за продажбите и приемането на марката от страна на потребителите в страна.

Какво всъщност наложи да имате серията Honor, която сякаш се развива самостоятелно, встрани от другите модели Huawei?

Брандът Honor всъщност е Huawei. Преди години Honor е създаден като марка, уникална само за китайския онлайн пазар. След успеха на Honor по света, особено поради голямото търсене в държави от Западна Европа, САЩ и Латинска Америка, брандът започва да се разпространява самостоятелно. Всъщност, няма разлики между производствените процеси, качеството и високотехнологичните решения, които интегрираме в Huawei и Honor устройствата.

Honor 8

Кой е най-успешният модел на Huawei в България за 2016 г. до момента и на какво отдавате успеха му?

В световен мащаб тенденцията е потребителите да се доверяват все повече на смартфони от средния или високия клас. Интересът към високия клас устройства е закономерен, модерният потребител ползва своя смартфон все повече като основен източник за информация, за проследяване на работни задачи, за социалните медии. Тази тенденция се наблюдава и в България. Потребителите искат да са в крак с иновациите, да правят хубави снимки, да имат бърз процесор, да разчитат на дългия живот на батерията си.

Разбираемо е акцентът в комуникацията на всяка една компания да бъде върху флагшип моделите. Конкретно за 2016 г. това са смартфоните от P серията – Р9 и Р9 Lite. Съдейки по отчетените резултати, мога да споделя, че именно те са изключително високо оценени от потребителите на мобилната смарт технология в България и най-продаваните модели в нашето портфолио.

Съвместно с Leica открихте лаборатория за иновации в Германия. Какво очакваме от това партньорство в бъдеще?

Сътрудничеството ни с Leica се развива успешно. Използваме съвместния развоен център при проучванията и разработване на нови технологии в областта на оптичните системи и изчислителната фотография. Работим активно и в областта на виртуалната реалност и добавената реалност. Така че дългогодишното ни сътрудничество с Leica ще създаде много новини.

Mate 9

Последният пример от този месец е представянето на Huawei Mate 9. Моделът е снабден с второ поколение двойна камера Leica с 12 MP цветен сензор и 20 MP монохромен сензор – комбинация, която създава повече от страхотни снимки.

И като стана дума - Huawei Mate 9 и Porsche Design Mate 9 ще се появят ли на българския пазар? Кога ги очакваме тук?

Huawei доказа, че не само е готов да предлага качествени продукти на българските потребители, а и го прави с успех. Вярваме, че сме силни и ще отговорим на нуждите на крайния потребител в нишата на фаблетите. Последният ни флагман Huawei Mate 9 е съчетание между иновация и дизайн и със сигурност ще заинтригува клиентите. Очакваме моделът да бъде наличен и в България до края на годината.

Porsche Design Mate 9 е лимитирана версия, носеща почерка на Porsche Design. Затова устройството ще се предлага ексклузивно в Porsche Design магазините по света.

Каква е позицията ви на българския пазар на смартфони и какви са прогнозите и плановете ви за 2017 г.?

Към момента няма надеждни данни за българския пазар, които да представим, тъй като няма официална мониторингова агенция, следяща и отчитаща пазарните дялове и тенденциите на пазара на смарт устройства. Поради тази причина резултатите, с които работим, се базират само на наши изчисления, опит и прогнози. Едно е сигурно – следваме глобалната политика на Huawei и се стремим на всеки пазар да бъдем сред най-предпочитаните мобилните брандове, а по този начин да подобряваме цялостно резултатите си в топ 3.

Франция разследва Apple за умишлено забавяне на стари модели iPhone

Френската прокуратура разследва Apple във връзка с планираната амортизация на стари модели iPhone, съобщи във вторник Агенция Франс Прес. Ако…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer