НачалоНовиниЕдна трета по-малко произведени смартфони за първата половина на 2020 г., очакват анализатори

Една трета по-малко произведени смартфони за първата половина на 2020 г., очакват анализатори

489
Написана от  nixanbal 25 март 2020
Една трета по-малко произведени смартфони за първата половина на 2020 г., очакват анализатори

Преди няколко дни Strategy Analytics публикуваха свой доклад, в който посочват, че доставките на смартфони през февруари са се сринали с 38%. Днес имаме информация от ABI Research, според чийто анализ негативната тенденция ще се запази и през следващите месеци и за първото полугодие се очаква сериозен спад в производството на мобилни телефони. 

Според новия доклад коронавирусът ще предизвика чувствително понижение в доставките и в потребителското търсене, а така и продукцията на смартфони ще се свие. 

30% по-малко произведени смартфони за първата половина на 2020 г., очакват от ABI Research. 

Според доклада все още не е ясно в какъв мащаб епидемията ще се отрази върху екосистемата мобилни устройства, но в краткосрочен до средносрочен план със сигурност се очаква влиянието ѝ да се усеща.

Освен че ще понижи капацитета на производство, доставки и търсенето, коронавирусът ще повлияе върху плановете на индустрията да предложи 5G смартфони на по-достъпни цени през 2020 г., посочват анализаторите.

Motorola Edge+ е първият флагман на компанията от години - 90 Hz дисплей, 108 МР камера и Snapdragon 865

Най-после! След няколко години на затишие и постепенно заглъхване на концепцията за смартфона с модули, Motorola най-после реши да отбележи…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer