Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниЧаст от дисплея на Galaxy S8 вероятно също ще разпознава силата на натиска

Част от дисплея на Galaxy S8 вероятно също ще разпознава силата на натиска

2404
Написана от  nixanbal 16 март 2017
Част от дисплея на Galaxy S8 вероятно също ще разпознава силата на натиска

Samsung вероятно ще въведе с Galaxy S8 една от най-популярните екстри, които Apple предлага със своите смартфони (а и не само) - разпознаващ силата на натиска дисплей. Слуховете твърдят, че корейците ще използват тази технология в основата на екрана, където ще са виртуалните навигационни бутони на Android. 

С оглед на премахнатия хоум бутон и капацитивните навигационни бутони от двете му страни, звучи логично Samsung да цели по-иновативен преход към виртуални заместители, които ще са част от екрана. 

Информацията от корейския The Investor твърди, че компанията ще въведе подобна на 3D Touch функционалност в долната част на дисплея на Galaxy S8, с което виртуалните бутони на Android изглежда ще дават допълнителни опции. Говори се, че технологията ще бъде усъвършенствана и ще позовлява разпознаване на повече нива на натиск. 

Още по-любопитна е информацията, че Samsung ще въведе тази екстра в по-разширен вариант при Galaxy Note 8. При него целият екран щял да поддържа технологията за разпознаване силата на натиска - точно като при iPhone.

В същото време източникът пише, че Samsung Display подготвя подобни OLED панели с 3D Touch за iPhone 8. 

Очакваме пълните детайли около Galaxy S8 на 29 март, когато е официалната премиера на устройството. 

Sony Xperia XZ2 Premium е първият смартфон с двойна основна камера на японците

След като в Барселона подсказа за него, днес Sony официално обяви първия си смартфон с двойна основна камера. Xperia XZ2…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer